дали се има случено на некој индиректно да не му признаваат резултати од д димери. Почнав да одам кај Нинослав во Систина и на секој повисок резултат вика дека нее точен. Авицена 1900 па после 10 дена на клиника 3100. И ми вика батали клиника не даваат точни. Одма правев во Систина проверка и излегоа 2700.Зар му прават разлика 400 единици.... После продолжив во Авицена, скапи ми се Систина, и излегоа пак 2700 и сега не верува на Авицена. А кога излезе 2700 во Систина ок беше... А иначе терапијата ми е таа, 2*0.4 вика не треба промена. Епа зошто да фрлам пари тогаш на приватни лаб. Стварно сум фрустрирана од луѓе што фо вчера биле на клиника сега пу пи не важи.
Авицена даваат точни резултати.Сум ги споредувала со повеќе места и секогаш биле исти.Но на Клиника на трансфузиологија резултатите секогаш ми биле повисоки.Сум проверувала на повеќе места и само на трансфузиологија биле различни, односно секогаш биле повисоки за 300-400.Истото и мене ми го имаат искоментирано за трансфузиологија на клиника кога сум одела во Ремедика.
Доктор Јани Ангеловски не признава од ниедна лабараторија освен од Клиника. И јас пошто одам кај него морам на клиника. Еднаш ги правев во Биотек и џабе платив толку кога пак ги поновив. На клиника ми изглегоа за 500 единици повисоки и времињата паднати за разлика од резултатот од Биотек. Затоа викааат кај и да ги правиш, прави ги на исто место, за да ги следиш правилно
Devojki kako zakazuvate kaj doktor Jani? Maticniot ginekolog proveruva i nema termini i ne mozele da mi izdadat prioriteten upat. Dali treba da odam kaj maticniot opst lekar ,dali tie imaat opcija za prioritetni upati
Со упат од општ но до неодамна беше за небремени само па потоа др Јани презакажува за кога пак да одиш... но сега незнам сепак да се обидеш безразлика што шифра ќе стават...
Blagodaram za odgovorot A dokolku ne se snajdam za upat kaj Jani koj doktor bi mi go preporacale od privatnite bolnici?
Zdravo. Neznam dali e za tuka prasanjeto ama druga tema nemozev da najdam. Sto znacat tie d dimeri i dali imaat nekakva vrska vo bremenost i ako ne si bremena. Jas ispituvav onaka da proveram i mi bea 236 pisuvase vo normalni vrednosti da e pomalo od 500. Slusav sekakvi mislenja, a opstiot maticen mi kaza deka nemalo problem.
A zaso si ispituvala tuku taka? Visok vreme li imas u koronava da se akas po laboratorii. Ostavete prostor na tie sto im treba navistina ispituvanjeto da dojdat do termin
Mozebi zatoa sto mislev deka imam potreba ili zatoa sto bev isplasena deka mozebi sum i jas zarazena? Ili sekako treba prvo na drugite zivoti da mislam pa mojot da go ostavam posleden. Sekoj si se bori za svoeto ubavo prasav ako znaes odgovori ako ne ne mi soli pamet dali treba nesto da proveram ili ne vo red? Inaku ne bev so termin, tuku otidov vo privatna laboratorija taka da terminite bea slobodni za drugi
Ддимерите воопшто не се показател дали си или не си заразен од корона. Тие се качуваат при посериозни форми на ковид инфекции заради низа реакции врзани со самата коагулација и создавање тромби. Ако не знаеш дали си имала или не ковид, во најмала рака, освен тест, се прави и титар на антитела, кои растат по прележана болест. (ИгМ скора инфекција, ИгГ прележана, постара инфекција) Искрено, не знам што музика и свири у ушите на твојата матична. Ти не си должна да го знаеш ова, но, таа, да.
Ne moze da ti se soni deka mozda ti se pokacile ddimerite toa ne se oseka ko glavobolka. Gi naucivte sea vo koronata pa aj site ddimeri kolku da se kaze nesto se ispituva,toa e poveke hipohondrija od potreba. Ako mislis deka imas kovid se prai pcr a ne ddimeri
Nemam potreba tebe da ti objasnuvam po koja osnova jas ispituvav d dimeri i dali mi se sonilo ili ne sakav i ispitav koga sakam i sto sakam ke ispituvam za mojot organizam i moeto zdravje. Kako reagirate kako vas doma da vi dojdov i da vi pobarav pomos strasna rabota. Koja drskost i nevospituvanje.
Добро си направила мила, јас никогаш немав испитано досега , ниту сум била со ковид, па матичната ми даде упат чисто за проверка и ми се 3450 Се нервирам што не сум ги проверила во првата ама нема везе битно немав мака досега.
Види на google подобро него тука, зошто и онака е твоја работа зошто како си испитала. За на форум некиј да ти каже што како треба малце повеќе да објасниш за твоето здравје. Чичко google и подобро ќе завршиш работа.
Primam i jas, minatiot mesec mi bea skoknale skoro 1800,pa mi zgolemi na 0.6.Proveriv posle 4 nedeli bea 1300mislam i Sega sum na 0.4
На трансфузиолог ќе ти ја покачи дозата на терапија и ќе си ги испитуваш почесто.Мене на почеток на бременост многу ми варираа ми се качуваа па ми се спуштаа па пак се качуваа и со редовно следење на секој преглед во плодност испитувам,на почетокот ми се фаќаше на 2 недели а сега на 4 недели си испитувам и со фраксипирин 0,4 си стојат на 1500 веќе два три месеци.Не се нервирај ќе ти покачат дозата и ќе се средат