здраво, ве молам за инфо кој во скоро време поднесувал документи за рефундирање на клексаните. Да подобјаснам ке правам инвитро и ке треба да примам клексани (на приватна клиника) она што ме интересира е дали преку мој термин треба да закажам на трансфузиолог или можам да отидам така на клиника и да ми издаде трансфузиологот извештај дека треба да примам клексани?
јас колку што знам рефундацуја вршат само на трудници , значи после позитивен тест а предходно во ппстапка или друга причина не признаваат, нека каже и некој друг
Рефундираат и за други состојби, не само за трудници. Во извештајот ќе стои дека треба да прима терапија пред и за време на ивф, со точен број на инекции. @Muf
Да да можно е само чудно ми падна дека ова не е оперција или слично, него дај боже да сте во право и така е све изгор скапо па барем за нешто да има поврат,
Priznavaat, ako imas mislenje od transfuziolog na klinika. Jas pred postapka primav i sum refundirala
Da na toa mislenje bas stoese deka e za postapka na ivf i brojot na ampuli bese izbroen do 14 den od transfer koa treba neli test da se pravi. Ako e pozitiven novo mislenje davaat za do srceva akcija itn....
Здраво во 38недела сум и димерите ми се 2160 бев на хематологија но но не ми даде ништо докторов незнам што да правам
и мене ништо, ми кажа дозирање и контрола во договор со гинеколог. Затоа почнав приватно. Може и таков трансфузиолог ми се погоди, ме откачи, еден млад беше.
Devojki ve molam dali ima nekoja informacija kade moze da se najdat kleksani?Denes misalm deka bev do 20 apteki nikade ne najdov nisto
imase vo sistina vo aptekata, na drugiot salter kupuvaa, jas prqsuvav za fraksiparin mi kazaa imaat samo od 0.3
Јас барам од минатата недела. На неколку места кај што имам познати ми наоѓаа цело време сега и таму нема. Имам уште неколку и ќе прашам на ГАК дали смеам фраксипарин да користам, не смеам да останам без терапија, високи ми се д-димерите. Ако има некој информација што се дешава до клексан нека каже
Рефундираат и за нетрудници.Јас исто примав клексани уште пред да почнам со ивф.За тоа е потребно само извештај од трансфузиолог, додека за трудници може и од гинеколог од гак.
Рефундираат јас се боцкав од пред ЕТ до после бета...со извештај од трансфузиолог наведено од кога го почнувам и секогаш ми рефундираат... со тоа што за извештај таков да добијам ги носам резултатите за тромбофилија....
Да провериш во помалите аптеки Голд мун Берна и сл... Или да видиш број од АЛКАЛОИД КОНС -тие ги увезуваат во мк...да добиеш бар инфо кога ќе донесат...