По колку ги рефундираат клексаните а по колку фраксипарините? На сметка ми исплатиле 1271 денар и малку ми се видоа за 14 инекции. Јас колку што знам ги рефундираат 70% или грешка сум
За клексаните по 201ден.... минус партиципација која веројатно зависи од бр на инекциите за фраксипарини незнам
Клексаните ги рефундираат по цена од 201 денари, а фраксапарините по цена од 101 денар.За клексаните излегува дека е 70%, но не и за фраксапарините.Сеуште ги водат по стара цена и покрај тоа што сега фраксапарините се скоро иста цена како и клексаните.А кога доби средства? Јас добив писмо пред една недела но сеуште немам исплата на средства.
I kaj mene nema uste refundirano. Sega imam prepiseno 39 Kleksani, zemame 10.Maz minotide vcera da zeme uste ne ćao Kleksan nigde, zemal Fraxipirin, sto znači nema da refundiraat, posto na izvestajot pisuva kleksan a ne Fraxipirin
Здравоооо Бремена сум 28+4 и денес прв пат правев испитување за д димери Ми рекоа нема знаци дека се покачени меѓутоа да си направам да бидеме начисто Резултатот е 403.7 Е сега тоа што гледав на нет, пишува дека е долна граница Сите имаат високи резултати во 3 тримесечие Сл недела сум на преглед кај матичната Имала ли некоја таков резултат?
Резултатот ти е супер.Претпоставувам тоа значи дека немаш генетски мутации како индикација која води до згрутчување на крвта а со тоа и до покачени ддимери.Не мора да значи дека сите треба да имаат зголемени ддимери во трето тримесечје.Јас уште пред да останам трудна знаев дека постои шанса за зголемување на ддимерите со оглед на генетските мутации што ги имам.Затоа почнав со терапија уште во постапката за ивф.Тебе ти се супер, затоа не мисли на ништо лошо.Уживај
Zdravo bremena sum 15 nedela denes Ispitav ddimeri I mi se 1287 Doktoro mi kaza da primam kleksan nekolku dena dali e normalna vrednost toa
Девојки денес бев на трансфузиолог и кога го земав извештајот пишува клексан од 0,6 да примам. Јас примам 0,4 + 0,2 бидејќи не сум видела дека воопшто има клексан од 0,6. Што мислите, дали ќе ми прават проблем за рефундација? Ако имате некој број да прашам за информации пишете ми го, ќе ви бидам многу благодарна
Не би требало да ти прават проблем чим нема од 0,6 како инаку би купувала..Јас примам 2×0,4 така е и на извештајот немав проблем
Jas za iznosot na refundacija koga se bunev im pisav mail na site sto gi najdov na sajtot na fzom, relativno brzo mi odgovorija
RijadA@fzo.org.mk DijanaP@fzo.org.mk ZaklinaS@fzo.org.mk StevanA@fzo.org.mk AnetaA@fzo.org.mk Pisi na site odednas jas taka napraiv