Може сакаат да видат како ќе ти реагира организмот на клексаните. Ако ти се симнат со таа доза ќе продолжиш со истата, ако останат исти ќе ти ја зголемат. Сега за сега си покриена со терапија и не се секирај
ne znam dali ne daj boze moze da se sluci nesto so bebeto ako e mala dozata? inaku vo megjuvreme me pratija da ispitam i trombofili, pa gi cekam rezultatite za edna nedela otprilika, od denes sum 27 ma nedela
Неможе ништо да се случи штом си под терапија. Ако терапијата е мала може само да се намали дотокот на храна ама тоа се гледа на ехо. Во секој случај биди си безгрижна се си е под контрола
Koja nedela si? Mene vo 38 mi se pokacija na 3800, primam kleksan dva pati po 0.4. Sekogas koga ispituvav bea vo red, nekako naednas mi se pokacija si znaat doktorite ke te sledat
27ma od vcera, do sega ne sum proveruvala, vaka postelkata e super, bebeto super, cisto onaka me prati doktorot da gi proveram
Мислам дека ова се високи, ти се наогаш во втор трисеместар и не треба да се повеќе од 1300,ова е превисоко. Консултирај се со трансфузиолог одма за да одредите терапија, со еден клексан мислам нема да биде доволен. Јас не сум компетентна но од ова што читам, истражувам ако грешам нека ме исправи некој. Консултирај си се со трансфузиолог побрзо
Со извештај од трансфузиолог, дека треба да примам клексан, фраксипарин, што и да е, мора да одам и на гак, или може веднаш кај матичната да ми ги пише, и поске некој да трчка во фондот...?
Maticnata dava potvrda deka si primila tolku ampuli od taa do taa data i so izvestajot,potvrdata,fiskalnite i smetkopotvrdi,kopija od transakciska i nekoe baranje ( go ima na sajtot na fond) podnesuvas za refundacija.
Ако веќе имаш извештај од трансфузиолог, не мораш да одиш на гак.Но извештајот мора да биде од трансфузиолог од државна установа, не приватна.Матичната ќе ти даде потврда, откако ќе завршиш со примањето на клексаните/фраксапарините дека си ги примила од тогаш до тогаш.После извештајот, потврдата, фискалните заедно со сметкопотврдите, трансакциска сметка и барање ги поднесуваш до фондот.
pa i mene mi e toa strav, da ne e malku eden kleksan na den, ginekolog mi gi prepisa i mi rece za 2 nedeli kontrola pa ke vidime kako ke prodolzime. se nadevam ke se simnat ama mi e strav vo megjuvreme nekoja steta da ne mu se napravi na bebeto
На државно е хаос, ама оди ако не приватно. Во Систина има еден добар трансфузиолог Нино, тој ќе ти каже најдобро.
Devojki dali po zavrsuvanjeto na kleksanite moze da se napravi proverka na krvta istiot den ili da cekam naredniot? Utre nautro ja primam poslednata inekcija.
Jas gi proveriv bash den pred poslednata inekcija, mi bea padnati i vo normalna granica. Utredenta otidov na pregled mi rece bocni se uste taa sto ti e denes i tolku...
E super stom moze taka, se nadevam i kaj mene ke bidat namaleni, bidejki imame uste edna nedela do termin
Jas bev vo sosema istata situacija kako tebe. Se proveruvam vo 20 nedela dimerite 2200,vreminjata skrateni .Bev kaj maticnata taa mi dade upat na gienkologija. Na ginekologija mi prepisaa vednas kleksani od 0.4 megutoa i samata shto beshe doktorka si kaza nie sme ginekolozi za ova da si vides so tansfuzilog i isto kako tebe razmisluvav dali e dovolno samo 0.4 kleksani a i pocnav pomalku da go osekam bebus .Termini na drzavno za transfuzilog nemase,vednas utredenta si zakazav vo remedika kaj Pavlina Gerasimova.Taa ima sekoj den termini.Po forumot vidov deka go falat nino od sistina za transfuziolog no i kaj nego termini imase za edna nedela a jas sakav sto pobrzo da me vidi nekoj.Pavlina vednas mi iskoregira terapijata od 0.4 kleksan na 0.6 fraxiparin.Potoa za da mi se priznaat za refundiranje maticnata pak mi dade upat do ginekologija za da go prilozam i izvestajot od transfuzilogot za da mi smenat od 0.4 cleksan na 0.6 fraxiparin.Se nadevam deka ti pomognav so odgovorot,od ovoj forum sum imala mn pomos i iformacii i sum blagodarna.Moj sovet zakazi si kaj transfuzilog sto mzoes pobrzo na privatno ako mzoes da si dozvolis.Tuka site se obiduvame da pomogneme so svoeto iskustvo no ne sme doktori. Barem jas ne sum