Премногу е, за мене бар.... Ќе барам термин, ќе чекам да пуштат,што да правам.... Јас ги боцкам во бутот, под 90 степени... не ми рече поткожно...
Мутациите се тие неможе да се променат. . Не се грижи се ќе биде добро... За клесаните боцкај ги во рака со агол од 45* штипни го местото и нека боцне па олабави додека се вбризгува...брои до 5 па вади игла...
Клексан уште може да се најде, ама во некој анонимус аптеки забаталени. Јас во чаир најдов во една приватна е се наоѓа некаде близу ведрото, а не знам како се вика таму имаше ми дадоа 50.Во бутел иманекоја аптека и таму му дале на другарка ми 20,така да не одете по зегин, еурофарм, тие си ги чуваат за свои луѓе одете по анонимус аптеки
Mila ona mislese za strumica oti nema kleksani nikade ama mene nema da me operiraat vo strumica tuku vo Skopje oti vo strumica ne se nafakaat da me operiraat
На колку време испитувате д димери? Јас испита пред 3 недели, докторката ми рече дека се во ред, ама не ми кажа дали треба да испитувам пак. Инаку сум имала нехомогена постелка затоа ме упати на испитување. Сега следата недела сум на контрола, не ме трпи срце до тогаш. Се надевам дека се ќе биде во ред.
Искрено немам појма кој е трансфузиолог. Само ми кажаа дека ќе ми ги гледа резултатите и трансфузиолог.
Денес бев на трансфузиолог и многу пријатно ме изненади докторката со пристапот си добив клексани една недела по 2пати од 0.4 и после контролно боцкање Кај да барам сега клексани
Jas ispituvam na 4 nedeli, Sega se veke vo red ama jas pak bockam toa kako navika ili preventiva im stana neznam. Ama mnogu mi E doza od 0.4 Sega sledno ke baram da mi namalat
А на државно или на приватно испитуваш? Мене ми кажаа дека нема термини на државно, така да ќе мора да си плаќаме 2000ки секој месец.
Na privatno, 1000den ama samo d dimeri, vo Str osven vo dtzavna na drugo mesto ne ispituvaat faktori na hemostaza
Ve molam ako imate informacija kade bi mozela da najdam fraxiparine 0.6.Ne e problem i da e nadvor od skopje ke vozam do kaj i da e vo Makedonija
Барај во помалите градови, Прилеп, Кочани, и во Бутел, Чаир по аптеките, таму најдов една кутија јас... во големиве немаш, завчера мм цело Скопје го сврте