Nema ni tamu,vcera dzvonev po site apteki od zlatna kniga vo skopje i nemase . Denes ja staviv poslednata inekcija ne znam navistina so ke pravam utre
Jas prvite kleksani na crno gi zemav nema da gi refundiram 6 zemav vo kutija, vtorite 20 kleksani gi zemav od aptekata karsi beverli ama nekoj im gi otkazal, i niv nema da gi refundiram poso sega uspeav da zemam izvestaj od specijalist ginekolog. Na transfuziologija so rezultatite sto gi imam so upat za specijalist me pravea budala deka mi e za labaratorija i ne me pustija da se vidam so specijalist.
Апдејт и од мене: 29.03 дидимери 3500, терапија зголемена со 2×0.4 клексан, денес контролно ги проверив дидимерите после 11 дена со 2 боцкања на ден дидимери 1900 Следна контрола ми е на 26.04 е сеа не знам дали да продолжам со по две на ден или да ставам една инекција, некој со слично искуство? Хинт: Со поднесен извештај со фраксепарин за рефундација имав и две кутии клексан кои не стоеа во извештајот, ми рефундираа само фраксепарин, поднесов жалба со нов извештај рачно допишано од специјалистот дека сум примала клексан поради дефицит и негов потпис и печат. Жалба одобрена, ќе ми вратат и за клексанот Што и да боцкате може да се рефундира со прецизен или дополнет извештај.
јас ги имам правено и имам некои од твоите.Јас после спонтаните испитував и ми беше ддена терапија секој 2 ден аспирин,метилирана фолна,и б12 кобалмин и на позитивен тест клексан.ЕВе ме терам 11+4 така да не се секирак не е страшно.Многу од нас имаат .Планираш бременост?
bremena sum 27ma nedela,mi bea mnogu visoki didimerite i i zatoa me prati maticnata da gi napravam ovie ispituvanja. momentalno primam samo po eden kleksan na den
Скратено тромбинско време, продолжено атт. Трансфузиологот вика нема потреба од терапија пред ивф процес. Искуства?
Девојки здраво. Од утре влегувам во 20та недела ,д-димерите ми се 375 ,немам никакви др проблеми во бременост се е супер,бебе расте,напредува супер,а на ехо кога ме гледа матичниот вели дека имам слаб протпк на крв во матката,односно бројките се као на граница и ми врли дек ндма поттрба за грижа пошто бебе си напредува супер.. Дали на некоја од вас и се има случено истото?
Времињата од хемостазата како ти се? Многу членки имаат ниски димери но и ниски времиња и примаат терапија. Но ако ти рекла матичната дека нема потреба да се грижиш, не се замарај. Додека бебче си напредува немаш потреба од грижа
Се ми е супер ,ми кажа да пијам аспирин навечер и тоа е тоа.Само не ми е јасно зошто резултатите се океј,а на ехо се гледа дека има слаб протпк на крв само на едната страна од стомакот? Не ми е јасно стварно
Zenski dali nekoja ima broj od jani od transfuziologija kako mozam da go najdam poso termini za naredni mesec dena nema, nekni otidov so upat za specijalist na trans i ne me pustija me teraa da idam vo lab da se bockam navodno upatot za labaratorija mi bil ne za specijalist. A otidov so rezultati da se konsultiram so specijalist
Број неможам да ти пишам но термини за мај има... А можеш и на трансфузиологија да се јавиш да ти кажат или дадат во зависност од за што ти треба..
Покажува дека има слободни, а уствари нема. Баш бев кај матичната пред некој ден не и дава системот да закаже.Тие термини се за ако отидеш на некаков специјалист па он може да ти закаже за на трансфузиологија, а за матичните гинеколози и општи лекари не важи.