E sega devojki jas nikade ne najdov kleksani vo preku 400 apteki se javiv poslednive 3 dena, denes posle 3 nedeli na kontrola bev, hematomot skoro go nema (yay!neznaete kolku mi olesna) a bebce na ultrazvuk kako so rachinnjata pod glava a nodzinjata prekrsteni si uzivka... znaci se zaljubiv Doktorkata mi prepisa fraxiparine 0,6 zamena za kleksanite od 4000 ui i mnogu mi e strav da pocnam so niv da se bockam, ako e zamena i ima isto dejstvo toa e drug lek strav mi e da ne nemaat efekt kako kleksanite...
E gresis, Kleksani ne mora ako si primala da primas do kraj. Se primaat ako ti se visoki d dimerite, problem so vreminjata, so postelka, i tn. Voopsto ne sum isplasena ili pod stres. 10 ipol god imam golgota zad sebe za prvoto dete, taka da ova ne e nisto strasno. So Kleksani se normalizira
Ne se plasi voopsto.Eve mene sabajlevo mi prepisala Kleksan 0.4 ili Fraxipirin 0.6 posto mi se bas visoki. Najdov Fraxipirin. Tie se slični lekovi i imaat ista namena
Zalam za tvojata zaguba, ama so vakvi postovi nekomu stvarate nemiri i stresovi. Nez so tolku se fativte za mojot post, ne sum od vcera kaj toj dr, patem fala na Bog nemam nikakvi problemi.Nitu trombogilija, ni krvarenje ni nisto. So lesno
Toa mi bese i mene poentata ama nemozev da se objasnuvam vcera, i jas od privatnite kako Sistina, New Born si izgubiv zdravjeto, godini mi pominaa i neznam kolku pari plativ, samo vo sistina poslednata operacija bese 120.000 i toa po nivna greshka, nivni propust, me cistea so vakum a ne mi napravija kontrolno bhcg i ne mi proverija so eho dali e se vo red za posle edna nedela da mi pukne jajovod od vanmatericno, ama toa e nekoj zeni mislat platile 100 evra pregled i toa e toa, begaat od klinika a site tie doktori vo privatnite se izbegani od klinika. Pak nekoj ke se najde navreden i nema da mu odgovara shto pisuvam ama za zal taka e. Na sekoja bolnica za borba protiv neplodnost i fali transfuziolog, pocnaa nesto takvo New Born so Jani ama neznam dali seuste teraat ili samo sakaa da naplakjaat na pacientite a na Jani fala doktore mnogu ste dobar da mu vikaat.
Jas se bockam fraxiparine 0.6 od vtor den menzis eve veke 80 dena, zadovolna sum, porano od kleksanite mi se pravele modrici, me pecela tecnosta, me bolelo mestoto od fraxiparinot nemam nisto takvo, a ddimerite neznam kolku mi se eve 4ti pat vo vtora klinika molam da mi ispitaat i nesakaat. Mislam deka ke bidete zadovolna i so fraxiparine
Ama ne se fativme so tvojot post samo iskomentiravme nashe mislenje neli zatoa e forumot, moze da ni se dopagja ili da ne ni se dopagja tugjo mislenje i da si prodolzime so nashiot stav no sekoj ima pravo da iskomentira, jas se izvinuvam ako losho sum se izrazila za da se osetite povredeno, se shto napishav bese vo ramki na normala i preporaka za vtoro mislenje. Jas ovde ke si se povlecam oti nemame isti mislenje i nema potreba da se nadmudruvame. Se najdobro, pozdrav
pominav preku toa, eve vtora bremenost sega za sega stabilna i super sum. Mozebi stvaram stres i nemir kaj nekogo so postot, ama toa e golata vistina niz koja za zal pominav. Spodeliv za da ne pomine i nekoj drug niz toa. A moze ne e trombofilija moze e nekoja druga bolet na krvta. Eve i da ne e bolest, da ne te navredi i toa, sostobja na tvojot organizam koga si trudna. Ti posakuvam se najdobro i so lesno vo bremenosta. Ne slusaj gatalec slusaj patalec rekle starite... pozdrav
Неактивен беше пред бременост и во текот на бременост не се активира.Е сега дали е активиран не знам али за брзо и тоа ќе дознаам.Обично тие што имаат лупус неактивен пред бременост после една или повеќе бремености може да се активира па да се пие плакенил.
Навистина е лошо некој кога ќе прочита го изгубив бо 6 ти месец, а некој друг има таква мака одма мава на психа што ако се случи нешто.
Toa kazav jas, ne mislejki da ja povredam členkata.Ama ne ima nas koi čekame eden den poveke da projde od bremenosta, sekoj den ni e rizik. Ama toa e, ova e forum i svesni sme deka ke pročitame se. Znaes mojata prva bremenost kako zavrsi, se si mislam deka e od mnogu čitanje, mnogu stresovi, pregledi. Zatoa Sega sum mnogu opustena, nisto ne čitam na net, pregledi ednas mesečno, i bez nepotrebni ispituvanja. I veruvaj mnogu e podobro. Posakuvam na site, lesna, opustena bremenost, i mnogu zivi i zdravi bebćinja Patem, od sinoka bockam pak Fraxipirin 0.6,denes prepisav za 14 dena, pa moram kontrola, i ke vidime
Поготово јас која изгубив бременост во 6 ти месец. Ќе си пукнам од мисли и секирации овој пат. А за сега е се ок ама ете пуста страв. Плус јас сега почнав да се боцкам па ми се врти во глава што не почнав порано да не се случи нешто.
Ne misli voopsto, mnogu trudnici ne ni znaat so se d dimeri, koj znae dlai im se visoki ili niski. Eve Drugarka mi so mene e bremena 26 nedeli, nitu ednas nema ispitano, nitu cerviks mereno. Bog e golem, se ke bide dobro veruvaj
Epa za da ne dojde do sto ako se sluci nesto, odime na vtoro i treto mislenje Prifakame, ili odbivame soveti od nekoj sto veke pominal niz toa
Не знам дали модераторите следат, но почнуваат сериозно да вознемируваат содржините. Бар мене. Ако фати секој да ја раскажува својата сага, овде насмевка нема да остане бре луѓе. Аман.
Normalno ke voznemiruvaat... Jas pisav za pokačeni d dimeri.... Mi se napisa odma strasna prikazna. Sreka so ne sum paničarka...