На клиника кога ќе влезеш од главниот влез одиш само право, ги поминуваш и ургентен и радиологија и фоле од десна страна има ниска розева зграда, во првиот влез
Zdravo jas primav kleksani i mi ostana edna kutija imam i fiskalna ako nemozi nekoj da najdi mozi da se dogovorime da gi dadam
Zdravo zenski, pred 10 dena d-dimerite mi bea 4100 i primav fraxiparin od 0.8 vcera poslednite gi staviv i denes bev na kontrola sabajle i pokazaa deka se 560, momentalno sum 8 nedela od bremenost, maticnata mi rece da prodolzam so aspirin 100 i od transfuzija doktorkata isto. Prasanjeto mi e koga da napravam povtorno kontrola spored vase mislenje, od transfuzija mi rekoja za 2 meseci i dali moZno e da pokazi namaleni bidejki snosti imav staveno posledno inekcii?
A da si se konsultirate so dobar transfuziolog? Od moeto iskustvo i od 90% ovde shto sum procitala vie ne bi trebalo da prekinete so antikoagulanti pogotovo ne koga veke tolku visoki bile ddimerite, sega se namalile od terapijata no koga ke prekinete ne mislite deka pak ke otidat do plafon? Ne ve plasham i nesakam nikoj pogreshno da me razbere no mnoooogu od nas uspeaa da ja isteraat bremenosta so kleksani i fraxiparini. Jas bi vi preporacala dooobar transfuziolog i vtoro mislenje od ginekolog, Jani e dobar za taa rabota no sigurno ima i drugi dobri, videte rasprasajte se, inaku jas bi proverila naredna nedela pak kolku se cisto da znam do kaj sum i navreme da fatam ako nedaj boze pak porasnale. Srekjno!
Zdravo Mamy spored moe iskustvo kontrola sto pobrzo najmnogu za edna nedela, jas vo 27 nedela gi proberiv ddimeri i toa za prv pat mi bea 4270, pocnav odma so kleksani od 0.4 dvapati na den i po edna nedela kontrola mi bea simnati na 1900 napraviv pauza od edna nedela i povtorno se kacija na 2800..sega sum na kleksani samo ednas na den po se izgleda do krajot na bremenosta...redovno sledenje na ddimeri
Каде правите испитување на д-димери сега со оглед на ситиацијава со ковид? Во институт за трансфузиологија ми кажаа дека пациенти со ковид прават а не знам дали се поделени. Ако има некој инфо нека сподели
Здраво Мене ми рекоа да проверам д димери И дека имам лакуни на постелкаа Што е тоа дали некој има такво искуство ?
Fala ti mnogu, za edna nedela povtorno ke gi proveram, i mene bas toa me zagrizuva deka odma rekoja nema nisto po 2 meseci kontrola
Здраво денес прв пат испитав д-димери на трансфузиологија и ми се високи 850 треба да се мене ми се 930. 9недела сум. Ме интересира како функционира земањето на терапија (fraksiparin) од фондот да е покриено.
Зависно дали трансфузиолог или на гинекологија ќе ти дадат извештај за како и колку да се боцкаш, откако ќе си допримиш според извештајот и според датумот, со рецепта заедно сметкопотврди и фискални се поднесуваат во социјално
Здраво. Дали некој има информација каде можам да најдам clexane 40 или fraxiparine 0.4? 30ta nedela sum, ddimerite mi se 3700. Nekoja dali ima so slichno iskistvo?
Zeni da se pofalam konecno kraj na sekojdnevnoto bockanje fraxiparini od sredina na juli do sinoka...vredese sekoja igla za dvete mali ocinja sto izlegoa od mene. Posle carskiot pred ispis od bolnica mi pravea kontrola i mi dadoa 14 inekcii, no na slednata kontrola ddimerite bea visoki pa mi prodolzija uste edna nedela i taa zavrsi vcera. Poentata mi e ne se ostavajte bez kontrola pogotovo vie sto ste so mutacii zatoa sto mene doktorkata od remedika ke me ostavese na tie 14 ama jas cela bremenost me vodese transfuziolog na klinika koja sto insistirase kontrola na ddimeri i hemostaza i vo pravo bese da proveri zatoa sto izleze deka treba uste.