Здраво девојки , пред 10 дена бев на контрола, д-дмерите ми беа 1730, примав фраксипарин 0.4 една недела и ми спаднаа на 1000, др ми ги прекина и ми даде само аспирин и за 2 недели пак контрола . Инаку сум 6 недели
Te molam odi na vtoro mislenje, ne bi trebalo da ti gi prekine na 1000 ddimeri, jas mnogu pametna da ne se pravam so ddimerite ama nemozete ni da zamislite kolku se vazni za da se istera edna bremenost zdravo i do kraj, mnooogu se iznapativme od nesoodvetna terapija so kleksani i fraxiparini, osven ginekolog pod itno i transfuziolog da ve sledi.
Не, баш напротив. Може тромбоцитите да се ниски а димерите до плафон. Со крвна слика не се детектираат мора хемостаза
После три недели боцкање фраксипарин 0.4 * 2 на ден димери од 3150 на 3167... 37ма недела сум.. Терапијата профолжува до пораѓај и после тоа уште 20 дена Зошто не се намалуваат
Немам проверувано но втора бремњност ми е еве ги другите резултати,може некоја ќе примети нешто да не е во ред
Здраво, да ве прашам, имам закажано прв термин кај др.Јани за 10тина дена, дали треба претходно да направам д-димери и хемостаза и со резултатот да отидам кај него или на првиот преглед он ќе ме прати во лаб. Имам мутации и примам клексани секој ден, па би сакала да рефундирам ако е можно
Докторот ќе те прати.Јас бев кај него, му кажав дека веќе примам фраксапарини, ме прати да испитам ддимери и хемостаза.Следниот ден си го земав извештајот заедно со резултатите.
Подобро е да одиш со испитано се, јас така правам за да може одма да ти одреди дијагноза, колку клексан
Значи претходно идеш во лабараторија и со резултатот идеш на закажано и одма завршуваш работа? Што се друго носеше, резултат од мутации, доказ за инвитро, нешто друго..
Носи го резултатот од мутациите ако има потреба ќе те прати за боцкање и извештајот утредента ќе си го земеш од кај матичната ако те боцкаат ако не оддма ќе ти го дадат
Јас правев димери пред еден месец точно пред трансфер, ако не така ќе направам, ќе одам со сите документи па ако треба нека ме прати на боцкање, чим извештајот можам од матичната да си го земам, само да не треба оригинал со печат за рефундација?
Ќе видиш како ќе е бидејки сега и да сакаш канораторија за ддимери да испитуваш ќе треба да го окажеш терминот (а за него пак термин ќе немаш) затоа иди кај него носи се што имаш и тоа од мутациите обавезно ... а ако го стави на мој термин за од кај матичната мислам ќе е електронски валидиран...а ако не те прати пак да испитуваш ќе ти го дадат веднаш