Според мојата матична и на ГАК ми биле супер но јас си идам и во Ремедика и докторката стално ми вика на граница ти се. Последно ми ги измери малце намалени и ме прати кај Јани а истиот ден бев и кај матичната а она ништо не ми кажа
Јас сум со малце пониски д димери и слични времиња со 1 клексан и 1 аспирин сум уште. На Гак одам и вика сее ок и со протоците. Матичната прееска за 8 шеќер ми вика одлично е а на Гак вика ќе те пратам на ендокринологија.
Ако не ти касни бебче со килажа не се секирај значи ок ти се протоците а за шеќер мислам добро е да си појдеш на ендокринологија. Тие се специјалисти таму ќе ти кажат реално што и како да правиш. За нашава се е добро, се е сјајно, среќа ја знаеме па не се ослонуваме многу на нејзините мислења Ајде со лесно ќе се среди се не му ја мисли
Е да малце е паничарка ама за сега што не ми ги измери правилно протоците не е крива. Таква им е апаратурата. За прецизно мерење треба дуплер. Ама затоа идам и на приватно. Како и да е Господ да не чува само да изгураме до крај со лесно
Што е тоа дуплер?? Мене и во ремедика не ме гледаше со друго ништо, туку со исто такво на стомакот како матичната и така ги мереше и протоците И грлото само со вагинална сонда
Исто на ехо. Го селектира дотокот на крв во папочната врвца и во мозочето на бебето и се обојува црвено-плаво и тоа мери колку е дотокот на крв. Тоа го мерат на трет скрининг ама мене во Ремедика секој преглед ми ги мерат пошто кај мене така мора @stevemila да на доплер мислев, сум згрешила го пишувањето
А да, го боеше така, исто и срцето го обои кога го гледаше. И сликичка ми даде конечно реална, си го видов, матичнав никако не ми го ни пушта да го видам на 3д
Кога бев кај мвр кај Васо он ми даваше уште од 16та недела 3д сликичка, и ми пушташе да си го снимам како си мрда внатре. Може оваа ординација му е посиромашно опремена
Mene ddemerite mi se 2175 a sum 25+5 i gi prativ na maticnata dali treba da primam kleksani ona mi odgovori deka se malku pokaceni i samo da gi kontrolirame na 3 nedeli ehoto e super bebce si napreduva neznam dali da zakazam na transfuziolog