Терминот ми беше фатен пред да знам дека сум трудна со дијагноза стерилитет како и да е и да ми наплатат веројатно не е нешто мн.
Дали имате инфо на кој број да провериме дали се разгледани документите за рефундирање на клексани?! Повеќе од месец е поминато немам решение ..ни средства префрлено.
Jas sinoka pisav na eden meil, pred skoro 4 god za prvata kerkička pisuvav meil mi vrakaa, ama eve Sega nema nisto
Нема крај во моите паники.. 21 нед денеска и д димери 2300, се боцкам утро вечер, незнам друго чаре за мене што би било
Ја сум 25 па мене ми се 3000. До пред еден месец ми беа 3200. Терапијата ми е 1 клексан дневно. Ако е на ехо се' ок немој да се оптеретуваш со тие д-димери. Не знаеш колку доктори прашував и никој не се возбуди што ми се високи. Првата бременост ја истерав со над 2000. Немаш ништо за нервози
Малку од малку ме утеши, и пишав на матичнава ми рече дојди утре покачени се да видиме со терапија да зголемиме, нз што ќе зголемуваме утро вечер се боцкам а и секако ќе одам и на гинекологија на болница утре ќе видам што ќе кажат и таму, за на ехо тек утре и тоа..
Isto i jas, ne sum vo Makedonija, 2ca doktori gi zamoliv po 2-3 pati da mi ispitaat ddimeri, mi rekoa ne i tocka! Pokriena sum si bila so fraxiparine od prv den na menzis pa do posle poragjaj zdravje boze da dojdam do tamu i nemalo zosto da mi ispituvaat i sega iskreno poima nemam kolku se a si bockam sekoj den fraxiparine 0.6
Епа тоа и јас сум покриена со терапија од прв ден позитиврн тест, околу 4ипол нед бев и се знак до крај така ќе си биде оти сум со мутации, ме фаќаат паники дека и покрај терапија утро вечер од 0,4 пак се височки
Да ви кажам ова државново наше е катастрофа, денеска си испитав пак димери врска немат едни со други резултати
Вчера испитував на државно ми извадија 2300, денес по шрепорака на матичнатаа вика мн се покачени вредностите направи и на приватна лабараторија и ќе споредиме, и направив денес во приватна лабараторија излегоја 640
Moguće i vo privatnata da ne se točni. Taka jas na početokot koga poćnaa da se kačuvaat d dimerite, ne veruvav vo drzavna pa otiidov vo privatna. Pa vo druga privatna. I na kraj izleze vo drzavna i vo vtorata privatna labaratorija da se isti rezultati
Golema razlika vo vrednostite da iako sepak sekoja laboratorija ima razlichni referentni vrednosti.Najdobro e vrednosta dobiena sega da se sporedi so vrednosta od prethidniot pat od istata laboratorija.Napravi si i konsultacija so transfuziolog.