@stevemila @lia22 Јас па вака си реков не верувам ни на овие многу, ама сепак разликата е огромна 3 дупло, а и матичнава ми кажа дека трансфузиологот што е тука не дава точни резултати, многу трудници се жалат вика, сите матични се имаме јавено ама вика џабе е пак истото а вас ве паничи тоа. Твое си е вика ако сакаш и на др место оди провери и ќе видиш вика кај сите излегува на пола од тука, и стварно реков ќе дадам пари ама ќе видам дали е стварно така. А за минатите пати само на државно правев се до некоја граница ми беа, т.е минатиот месец 1200 тогаш не барав 2ро мислење.
Sega stigna rezultatot, d dimeri 3350.Dr vika nema potreba od bockanje. Bas Sega na kraj mi E strav da gi prekinam
Бидејќи нема термини на државна,може ли резултати од приватно да се однесат на гак и од таму да се добие извештај за клексани?
Sega spremam dokumenti utre da podnesam vo fond. I zamislete toa moze samo mene da mi se desi. Receptata, i fiskalnite se za Fraxipirin, a izvestajot od Specijalistot za Kleksan. A mnogu dobro se sekavam i kazav da pisi Fraxipirin deka imam najdeno vo apteka. Taa pisala Kleksan a jas neli ne proveriv. Ima li sansi da ja baram utre da se smeni izvestajot? Imate li vakvo iskustvo?
Дава системот ако не е реализиран упатот, ако веќе го реализирала тешко..Ама пробај, може може да едитира во делот за терапија..
Па имам слично искуство наместо 60 клексани ми беше напишано 30, бев да ми смени рече неможе ама ми напиша со пенкало 60 и стави печат одма до напишаното од пенкало , и ми признаа и ми рефундираа за 60, пробај така
Mislis samo so penkalo da se napise, Fraxipirin? Aj da vidam utre dali kee tamu, mozok mi se zapali koga vidov. Čekam refundacija za 3 meseci nema aber Sega i ova
Може со гаранција. Мене истото ми се случи. Со пенкало ќе ти допише специјалистот и ќе стави негов печат и потпис. Ми признаа мене така. Иначе по ниеден друг основ не може да се смени електронски извештај (освен дента и следните ден, два)
Пред испитување на д димери, може да се јаде така? Покасно ќе ги проверувам па сега си јадев и ми текна тоа
Да со пенкало да се напише веднааш до или над клексани кај што пишува, и печат обавезно од специјалист.
Мислење за овие резултати? Претходно ми беа 1500 примав фраксипарин, сега ми вели докторот аспирин да продолжам.
Mora direktno vo fond. Devojki od 11 ipol do Sega, na transfuziolog, kaj matičen ginekolog, pa na Specijalist. Crknav. Inače toa so prasuvav Doktorkata sredi, napisa so penkalo, stavi pečat i potpis. Se nadevam ke projde vo fond. Nekoja da ima refundacija podneseno 16 April, 6 Maj?