Кај Јани нема термини веќе месец и пол, ми се ближи време за нов извештај, што ме советувате? Како одите вие на преглед?
Пробај со приоритетен минатиот месец околу 10ти ги пуштија термините за јуни следи денес утре да не пуштат повторно
201 по клексан, и зависи колку броја имаш на извештајот запираат плус партиципација, така да ти враќаат околу 170ден
201denar... +participacija okolu 700 za 35 kleksani ili 1200 za 70kleksani (participacijata varira vo zavisnost od brojot)
Што мислите за резултатите. Вчера ги испитував. Претходно ги правев во Хемолаб, а вчера во Авицена ама некако по не ми се јасни имаат различни референтни вредности. Ќе ги пратам и на докторот секако. Фала ви однапред.
Kolku shto se razbiram jas Sofce moe top! I ddimerite vo prv trimestar vika od 0.220-0.900 kaj tebe 0.303, shto znachi top! Drugite parametri kako shto gledam se e vo granica na normala osven toa APTT ama so malku otstapuva i mislam deka si e normalno
Јас веќе мила сум второ тромесечие, ама мислам дека пак се добри ддимерите. А тоа APTT и претходно така отстапуваше, јас секако си примам клексан и тоа по 2 на ден. Ќе видиме и докторот што ќе каже. Некако слабо ги разбирам овие работи
Super se, sepak prasaj si dr. Mene mi se skoro 4 iljadi, celo vreme se dvizat od 3 iljadi do skoro 4. I toa so terapija. Ama eve na kraj sum taka da ne se sekiram
Ohoooo da be se zbuniv mislev 12-13 si nekade ama si porasnala super togas ic da ne se sekiras eve gledas se si e ok!
Zenski mene nesto ne mi e jasno, kolku ustvari refundiraat za kleksani. Jas se bockam Po 2 na 15.500 mi vratile 8.800den. Znaete Li kolku posto odbivaat??