Кога ќе ти стигне писмото ќе знаеш... По 201денар од 1клексан (+ партиципација од вкупната сума одбиваат)
a ima nekoj obrazec baranje sto se podnesuva ili samo kopija od licna karta i transakciska so izvestaite i smetkite?
Kaj Jani nema termin barajte vrski za pregled bidejki so prioriteten navodno nesmee da prima Samo kopija od transakciska, izvestam od transfuziologija, od maticnata potpisi
Imash i baranje se potpolnuva kee ti dadat vo socijalnoto,sepak imaj si kopii od transakciona jas sekogash ostavam i toa
Obracac ima vo fond I plus potvrda za aplukacija od maticen ginekolog deka kao on te bockal Ili opst maticen bez se ova zaedno ne primat dokumenti.
Женски, дали некој имал црвенила и чешање после боцкање на Fraxiparine? Се боцкав претходно во рака, ама бидејќи ми рекоа дека треба да зголемам на 2 пати дневно и почнав да се боцкам во нога, да ги одморам рацете малку. На почетокот во нога немав црвенила, првите 10тина инекции, но сега имам, местото ми е потопло и ме чеша ужасно. Најчесто тоа ми се случува после еден ден од боцкањето. А кога се боцкав во рака ме чешаше само, црвенила немав видено бидејки нели е бочно па не ни имав заприметено дали е црвено или не.
Kaj mene pa obratno, jas sum so fraxiparine, pocnav vo stomak nenkrmalno chesase i imav topki, vo raka me pechese i edvaj spiev na strana, samo vo noze spas najdov tamu ne me pechese i ne mi se pravea topki i chesanje, ama eve sega posle mesec se vo noze pocna i tamu pa sega kombinirame raka pa noga pa druga raka pa noga i taka gi odmarame najizmenicno. Acidiborici vo meguvreme stavaj oblogi da go ladi mestoto i da se namaluva otok
Дали во фонд носите рецепта од матичниот со потпис за примени инекции? Мене матичната ми даде само искуцан лист со печат на кој стои колку инекции сум примила и во кој период. Во фонд ми бараат и рецепт кој досега матичната никогаш не ми го издала ниту пак ми побарале во аптека.
Мораш да имаш рецепт, и назад на рецептот испишани датуми и печат, исто и тој извештај што ти го дале о тој треба, нз како така без рецепт барај си
Секаде е различно, а и ништо не ме чуди хаха..и мене ми бараат како на членката и матичната ми дава, а да во аптека само 2 3 пати ми имаат побарано, ама стандард си носам јас, а во социјалното не ми примаат без тоа, пак ќе речам секаде е различно..
A crvenilo imas? Na upatstvoto pisuva ako se pojavuva crvenilo da se prekinat vednas. Mene mi e cudno sto posle toa drugiot den mi se pojavuva crvenilo. Ako sum alergicna za mn kratko treba da izreagira kozata, a ne posle povekje od 24h
Vekje sum 8mi mesec i ne mi e zgodno vo stomak. A vo megjuvreme doktorkava e otidena na odmor pa zatoa sakav da ve prasam dali nekoj imal iskustvo kako mene
Hmmmmm, nema nekoe golemo crvenilo ama se ima pojaveno nekogas, zavisi koga kako sum se bocnala, nekolku pati mi se napravi bas crveno kako krug i pechese, chesase ama nema shansi da prekinam, bez niv otide se jabana, nekogas pa posle nekolku dena ke se napravi crvenilo i mali modricki i mnogu chesa ama machkam masla nekoj, pa stavam acidiborici, pa gledam da ne chesam i da go ignoriram i se taka...sepak ne e malku, do sega 130 inekcii a zdravje boze treba da primam 300 ako se bide dobro taka da shto mi e toa mi e moram da trpam za da uspeam.
Да прашам дали имате пристап на мојтермин? Два дена неможам да се закачам да проверам слободни термини кај Јани