Исто сме со бројов на клексан.. Од 5 та недела го примам.... До крај и плус уште.екоја недела после пораѓај
Da, pa edna nedela i 4 dena sme razlika so toa shto jas primav 2 nedeli pred transfer i ke primam uste 20 dena po poragaj zdravje boze ako bide se sobro taka mi kaza doktorot. Taka da so tie 14 dena pred ifv ke mi dojdat i okolu 320 da se. Neka se i 32000 ako saka samo neka bide se dobro i so dvete!
Да ти кажам едвај чекам кога ќе си напишеме се породив... Живеам за тој ден.... И само бројам денови не ми мрдаат споро ми одат
Девојки имам десет клексани, купени на 10.6 за кои треба да идам по нов извештај па сторно итн. Се наоѓам во Скопје, има со клексаните сметкопотврда и фискална. Доколку некоја има извештај за рефудација, а тешко доаѓа до клексани можам да и ги дадам. Па кога ќе имам трансфер ќе идам по извештаи и чуда. Ми здомаче веќе од доктори.
Ne da odat sporooooo, go pomestuvam sekoj den kalendarcheto, go shkrtkam chekam lisjata od drvjata da pozholtat i da dojde esen hahahah. Ke bide ke ne izraduva Gospod ovaa godina, samo dobra misla i molitva i se ke bide dobro
Daaaa, mbogu me opusta toa i ne mi dava crni misli da imam, a zabegam a go pushtam i 10 sekundi slusam za da ne preteruvam i top! Da ne bse toa jas sekoj vtor den ke bev na urgenten hahah. Sega podrugo ke bide, ke pochne da mrdka pocesto i nema da ima potreba od toa ama za ovoj period epten zavrsi rabota
Jas go kupiv 43 ili 46 evra od BOL go naracav ama nema nesto poibavo na svet za panicarki kako doma da si imas eho hahah, ke probam.podocna da prikacam video kratko da vidite kako raboti ili pishete na youtube baby doppler i izgledajte video.
A извештај на матичната треба да е од денот на фискалната така и јас сум иста.Зашто имав од претходниот пат а извештај од Јани зедов порано
Да извештајот и рецептот да се со ист датум, а извештајот за примени си е со друг датум, досега сум нрмала проблем еве
Вака е кај мене извештајот на Јани е од 10 ,а моите први клексани се купени на 15 .Што да пише матичнава тоа ми е да не ја оплескам
Од кога треба да почнеш? Пример Јас сум земала понеделник извештај (вторник среда купувам ) а почнувам од петок -тогаш матичната ме става во систем за на крај да ми издаде потврда од кога до кога сум се боцкала...
Нема врска фискалните кога се купени, битно е да ги докупиш до денот кога треба да ги допримиш, а извештајот од јани и рецептата да ти се со ист датум, јас не ги купувам сите во ист ден како ќе се снајдам така а и немам пари наеднаш 60 да купам, така да нема гајле тоа
Јас одамна имам ама сега така ми се погоди ,првие ги 80 ми се рефундирани сега треба да рефундирам 50
Сеа ми се испомеша извештајот од јани и која рецепта....Не можам да сватам,Имам извептај од 10 мај,купив клексани на 15 мај...за која рецепта не разбирам извини
Вака извештајот што ти го дава Јани колку треба да примиш клексани и зошто, треба да е со ист датум со рецептот што ти го издава матичната за клексаните да можиш да си ги купиш. Ама ти како што кажуваш си таман чим ти е извештајот на 10ти а си купила на 15 сигурно ти е таман. Матичната нели ти дава рецепт за клексани?
Не само потврда од кога се примени досега не ми ни побарале ни во фонд затоа ме збунивте ептен си викам што е сеа неможам да разберам .Иначе и во аптекиве никој н еми бара рецепт