Епа ете гледаш секаде различно се функционира, јас не сум од Ск кај нас тука така е, затоа неможиме да се разбериме Чим не ти прават проблем немаш гајле, терај си како и досега, и јас чекам исплата сега за мај
Не би требало да имаш чим досега немаш и не ти бараат рецепт да јас сим 13ти октомври ти си мислам после мене
Даа не можиме да знаеме кога ќе биде тука јас во градската болница не сум од Ск, не сум размислила за приватно, многу пари ми се некако
Iveshtaj imam od 19.04 a kleksanite sum gi kupila na 20.Shto mislite potvrdata shto treba da ja zemam od matuchnata so koj datum treba da mi bide dali so toj od izveshtajot ili sledniit den koga sum gi kupila?
Кога ќе си завршиш со боцкање со датумот според извештајот, ќе си преброиш од кој до кој датум(во рамките на извештајот) колку си примила и тој датум ќе ти го пише матичната.И да пише 19ти и 20ти не е проблем битно е да не се повеќе од колку што пишува во извештајот и да се запази рокот до кога е извештајот.
Здраво, девојки. Породена сум на 1ви јуни, вчера испитував ддимери, по примени 10 инекции фраксипарин од 0.4 о резултатот е 1280, а нормала е 500. Препорака од гинеколог е уште 14 дена аспирин. Дали има некоја со слично искуство, дали е загрижувачки? Паника ме фаќа, дали ќе паднат во нормала и кој е ризикот пд високи ддимери. Благодарам однапред.
Како успеваш да закажеш? Матичнава ми тврди дека пошо биле жолти со ограничување не можели ни со варикозни вени за кај него само специјалист демек можел?
Па на општ се јавив сеа зборев ми тврди дека не можела да ми закаже вика само за кај Румјана можам ако сакаш.
Јас така вадам веќе подолго време, никогаш не сум имала проблем всрикозни вени само ми пишува јани после се ми средува.....
Фала ти мн. Изгледа ми ги зафатија сите термини додека се разбрав јас со матичната ќе се мољакам пак без упат и нареден месец. Тоа е.
И јас едвај добив еден термин за 26ти јули и тоа сабајле звонев во 7.30 кај докторката за да фатиме термин. ми треба за 10 јули, до тогаш ми е овој извештај, во превод 16 клексани на моја сметка, што е тука е, се дадоа термините за 1 ден