Zenski ima li moznost matichen ginekolog da mi dade prioriteten upat za na transfuziologija samo za laboratorija.Denes na Gak mi rekoa deka veke oni ne mozele,preku matichen. Sovet kako da se snajdam? Nekoja da bila so prioriteten?
Da,da jasno mi e no mora da ima nekoj nachin drug.Jas do sega ednash mesechno odev vo lab.na transfuziologija,sega minrekoa za 2 nedeli
Здраво мамички, јас сум ептен тазе бремена. Пробав да се вратам наназад да прочитам но не наоѓам. Може ли да ми кажете кога најрано односно која недела се испитуваат димери и што друго се испитува? Долго чекана бременост ми е и ништо несакам да оставам на случајност, се со време сакам да проверам. Ви благодарам однапред
zenski, aj eden sovet. 38 ma nedela sum, vo 35ta mi gi prekinaat kleksanite, Jani na klinika gi vide rezultatite i rece nema potreba da se bockam, vreminjata bea ok, didimerite 3000. e sega, pravev kontrola, sega didimerite mi se 7000, od pamet se izvadiv, vreminjata se pak ok, postelka super, bebe isto taka super. Jani pak vika sega ne smee veke kleksani, da ne iskrvaram na poragjaj, ama mene mnogu mi e strav. koja e realno opasnosta od tolku visoki didimeri?
Jas primav do sam poragaj. Pred nekoj den prasav Dr, koga da prekinam so Fraxipirin reče negde 24h pred carski. 7 iljadi e preterano mnogu. Jas sum 35 treba denovive da ispitam, pred 2 nedeli mi bea negde 3300
da, stvarno se premnogu, ja sum od pamet izvadena, ne trebase da gi prekinuvam, ama i toa bese po mislenje na doktor. ke se konsultiram utre pak so transfuziolog da vidam sto ke kaze. jas ic ne se razbiram vo ova, kolku se ustvari opasni didimerite? dali moze da napravat nekoja steta na mene, so ogled na toa deka bebeto i postelkata se super?
Здраво, може ли искуство да споделите. Д димерите пред 10 дена ми беа 3820, од ГАК одлучија да не ми дадат терапија со клексани поради тоа што нема други индикации, и контрола повторно за 2 недели. Денес испитав и сега беа 3990. Што ве советуваа вас во ваква ситуација?
Мене матичните ми закажаа за во јули и ми рекоа одма да отидам и таму да ги замолам да ме примат. На трансфузиологија ми дадоа нов упат со денешен датум и веднаш ме примаа.
Денес пост ковид испитав димери, резултатот е 2230. Матичната ми рече дека се океј, во трето тромесечие нормалната граница била до 2500, а на извештајот од трансфузиологот пишуваше дека треба да примам Fraxipirin. Не ми е јасно.
И рецет ти треба од матичен за кчексани и сметкопотврда со фискалните и кога ќе ги ставеш одиш кај матичната и ти дава како потврда дека си ги ставала кај неа . И со тоа во фондот врќаат 70 посто од клексаните.
Здраво ќе може ли да ми кажете дали се во ред времињата инаку сум 8 недела д димерите ми се 1250 и се боцкам со клексани од 04
Женчиња дали знаете доколку не се појавиш на закажан термин кај доктор на трансфузиологија,.....дали упатот важи 30 дена и докторот ќе те прима дополнително во следниот период?!
Мислам Не ти важи , нов упат или оној припритетен 7дневен што е... (бар такви сознанија имам, не тврдам дека е така) 30дена важат оние упати без термин ко за хормони пример...
На трансфузија приоритетен, итен и итен 24h се блокирани не може системски да се издадат. Упатот со закажан термин може до 7дена да се искористи односно до седмиот ден може да те кликнат на мој термин и да го искористат обично некои се бунат ама Отиди до таму плус си трудница нема да те вратат.