Претпоставувам и јас дека може. Бидејќи на други клиники кога одиш со термин , со тој упат може да те најават кај докторот следните 30 дена.
Мамикажете ми клексани до кога ви дадоа да примате до крај до пораѓај?? Мене ми ги прекинаа 1 нед и сега пак ми ги продолжуваат и ми вика да ги примам до 1 нед пред пораѓај. Како да ќе знам точно кога ќе се породАм. може да има проблем ако се примаат клексани допораѓај? Димери ми се 1500.
Jas gi primam 2 nedeli pred ivf i mi rekoa nikako da ne prestanuvam do 20 dena posle poragjaj znaci deka jas i taa nedela koga bi bil poragajot bi gi primala, no ako eve treba togas da se prekine ke vidat doktorite kaj vas koga da prekinete, vie ke odite sekoja nedela na ctg koga ke bidete 35+ oni sekako ke gledaat do kade e rabotata kolku ste otvoreni, kakva pozicija ima bebeto, koga bi bil poragajot od prilika ke znaat, a i da ne znaat eve da e iznenadno koga najmalku ocekuvaat site ima i za toa reshenie, kolku shto znam ima mnooogu inekcii, apcinja shto stopiraat krvarenje, edno od niv i e vitamin k, taka da znaat doktorite shto pravat nema da ostavat na slucajnost sigurno, ovde sme 80% so antikoagulantna terapija taka da opustete se ke bide se dobro
Toa me interesira i mene, vo Sreda vleguvam vo 9ti,a četvrtok sum na kontrola, ke vidam so ke kaze dr. Kaj so odam na Ctg mi kaza Dr deka 24h pred carski
Devojki da ne znaete dali nedelava dr.Jani e nekoj den vo ambulanta ili kade mozam da go najdam ?Bev na 14.06 kaj nego i mi prepisa fraxiaprine 0.6 do 24 casa pred poraganjne,no togas me prasa za postelkata i se beshe vo red.a sega koa otidov na ginekolog naednas 2-3 stepen i celata so lakuni,pa sakam da se konsultiram so dr.Jani dali ke mi ja zgolemi terapijara
Обично е понеделник, некогаш и среди ... најдобро да се јавиш на трансфузиологија ќе ти кажат со сигурност кога е таму
Imala li nekoja iskustvo so mnogu pokacheni d-dimeri? Jas imav 5107 dobiv terapija 2 kleksani dnevno i za ne celi 2 nedeli kontrola rezultatot 1865,vreminjata od hemostazata se podobreni iako ne se seyshte najdobri. Otkako vi se podobrila situacijata ostanavte na ista terapija ili vi namalija? Inaku sum 34+3.
jas imam podneseno na 05 maj pa sesute nemam ni pismo deka mi se odobreni ni refundirano,duri se mislam da pojdam da prasam dali ima problem so mojot predmet ili pak ako imate nekoj broj da se javam ?
Broevi ima na net eden kup, ne krevaat. @ivani30 denes vlegov vo 9ti, utre sum na kontrola ke vidime so ke kaze dr. Planiram ovde vo Strumica
Да ви се надоврзам во муабетот за рефундација, ако сте примале клексани мислам дека не ги рефундираат веќе парите бидејќи се дефицитарни (не сум 100% сигурна, али распрашајте се). Фраксипарините ги рефундираат, но по набавна цена. Не се сеќавам пред 1 месец примав феаксипарини мислам дека ги купувавпо 180ден така нешто не ме држете за збор, а кога ми стаса писмо дека ми е одобрена рефундација пишуваше дека ќе се вратат пари по набавна цена на фраксипаринот кој изнесува 101денар.