Refundiraat kako ne refundiraat, pred nepoln mesec mi stigna pismo, so Fraxipirin i Kleksan. Fraxipirin 0.6 go plakav 250den,a 0.4 mislam 210.Refundiraat 101den
Реков дека не сум 100% сигурна за клексаните, јас добив таква информација. За фраксипаринот знам дека рефундираат.
Jas denes bev, bez upat. Na salter direkt mi dadoa iten. Eve rezultatot. Ne mi. E jasno zosto Dr napisala sirup za zelezo. Denes bev kaj dr so mi ja vodi bremenosta, reče odma da prekinam so bockanje. Ama i namaleni se d dimerite, minatio pat bea okolu 3300
Испитував дури дега д диметри инску сум 9 месец. Писувасе дека во трето тромесечие треба да се до 1700 мене ми беа 1800. Докторката рече дека не е потребна терапија. Дали има некој слично искуство
Здраво девојки. Дали некоја рефундирала клексани сега брзо? Даден е извештај од трансфузиолог за 90 клексани за 3 месеци. Може ли пред да истечат тие 3 месеци да се поднесе барање за рефундирање па потоа уште едно или две барања или мора да истечат 3 месеци па да се поднесе барање за рефундација на сите 90 клексани заедно? Прашањето е поставено и во друга тема.
Ако те сватив мислам дека не, мораш да ги примиш сите па после извештајот до примени од кај матичната во фонд
Исто и кај мене пишуваше сируп за железо. Тоа е затоа што е низок хемоглобинот. Ама јас секако пијам друг суплемент за железо, така што не го зедов и тој сируп да го пијам. И кај мене за ддимери од 1800 во трето тромесечие не ми дадоа никаква терапија. Ако ти се добри и хемостазата и постелката веројатно е во ред.
Ama ja sne ispitav krvna slika, samo d dimeri.Ima pisano i Kleksan 0.4 15 dena ama so dogovor so de so ke me poraga. Dr kaza vo nikoj slučaj da ne bockam
Ако си испитувала на државно, измеѓу димерите испитуваат и хемоглобин и тромбоцити и труги некои патаметри, погледни во рез. ќе ги видиш скратениците.
Колку често следите д-димери? Јас имам генетска мутација (наследна тромбофилија) и испитував димери, хемостаза и времиња кога дознав дека сум бремена. Димерите ми беа 500 и ми рекоа само аспирин секој ден. Се прашувам до кога, кога треба пак да испитам. Гинекологот некако смета дека тие со инвитро имале потреба од следење на димери и клексани, демек ако сум останала природно сум немала некој проблем.. Дали често и колку често испитувате димери?
Imame genetska mutacija i jas i maz mi od prv den ciklis do sega 155 fraxiparini zdravje boze do kraj treba 300 vkupno da primam taka da imam uste mashala, ddimeri nikogas ne mi ispitaa nemalo potreba pokriena sum bila so terapija i toa bilo toa hahahahah sledna kontrola pak ke molam ke kumam pa ke vidime ke popushtat li, ne sum vo MK zatoa nemozam da si ispitam jas koga sakam i kako sakam