Ako na nekoja vi treba upat za transfuziologija za d-dimeri i hemostaza pushtija termini od slednata nedela 12.07 vo dvojkata.
Девојки вие што примате клексани ме интересира околу рефундација. имено јас сум со мутации и еден спонтан примам клексани и аспирин од позитивен тест. фала богу до сеа се е во ред. првиот пат отидов така кај Јани он ме прими сам ми креираше упат и ми препиша 40 клексани и одма сам ми креираше упат за месец дена кај него. наредниот пат ми препиша 60 и ме рече да дојдам за месец дена. Матичниот гинеколог не можеше да креира упат за кај Јани и морав преку општиот матичен. кога отидов Јани ме прати да ме боцнат за димерите и хемостаза и ми рече дека резултатите со терапија ќе ми стигнат кај матичната. сеа матичната не знае да ми објасни ми ги испринта само резулатите. јани пак ми има препишано 60 клексани. не ми е јасно сеа со кој извештај од трансфузиолог ќе ги рефундирам? дали некој вака поднесувал од вас? со извештај пратен кај општиот матичен без печат од трансфузилог? и дали знаете колку е нормално да бидат димерите во второ тромесечие?
Ќе рефунфираш таму каде што има бројка колку клексани со тој извештај, не ти требаат резултатите за рефундација.. а за тоа колку се која недела си ти поточно?
Еве јас така правам.матичната на мој термин со твојот матичен број или број од упат може да го види она што Јани го има ставено .Иначе истиот ден од преглед околу 3 саати или нареден нека провери.Со тој извечтај си покриена за рефундација ..мора да може да изади оди кај општ матичен пробај или кај гинекологот сие така правиме можеби не знае ама не се секиај извештајот е тука
на истиот лист кај што се резултатите е напишано и за терапија подолу. 17 та недела сум иначе. чисто ме интересираше затоа што ги гледам дека и покрај клексаните си растат димерите
Епа чим е така со тој лист ваљда сепак прашај си кај матична. Нормално е како се зголемуваат неделитр и ддимерите да се зголемуваат но во граници како што треба. А и чим си со терапија покриена не е страшно..
Девојки дали знаете број кај да се јавам да видам за рефундирање за клексаниве,од Април имам поднесено барање сеуште немам решение ни исплата?!
Јас така не добив никој на телефон и при поднесување на следно барање, во архивата ми го проверија претходниот предмет.
Прашавме минатиот пат и ништо конкретно,добив решение за тоа во Јуни поднесено,а за априлското ништо...ќе прашаме пак