Јас никогаш не сум однела рецепта, немам никаков проблем. Рецептата не е наведена во потребната документација.
D dimeri 940.Vo mislenje pisuva Lesna hiperkoagulabilna sostojba bo prilog na upitna Dg.Kaza doktorkata Normalno e vo bremenost. Si prepisav i kleksan,zavrsiv za denes.
Гледам се разврза дискусија за боцкањето - кажете во кој дел боцкате за да нема модрици. Јас во меше боцкав до сега. Од денес раце и страв ми е партали да не се направам.
Благодарам за тагот и извинување кон @Katerina2017 за закаснетиот одговор, бев кратко отсутна од форумот поради летниот одмор. Точно, кај мене се видеше помалата 2 недели помало во стомачето. Некаде до крајот на вториот триместар цело време ми викаа се е супер, големо на раст и наеднш на наредна контрола помало за две недели. Без причина или објаснување почна да заостанува. Проверив се што предходно набројавте и резултатите беа добри. Априпо муабетот со димерите јас еднаш кога проверував до 1270 беше нормално за втор триместар а до1700 за трет триместар. Во наша државна болница беше закачена табелата. Се збунив со табеливе и јас. Ќе треба да погледнам подобро во темава за повеќе и посигурни информации. Можеби табелата таму бил грешка, а и сум ја сликала, ја чувам уште сликата. Мене ме следеа околу два месеци како е состојбата. Најискрено хорор ми беше и си викав оти не ме направат царски доколку не напредува добро, но нивниот одговор беше дека е ок и прифатливо, дека е едноставно шланк и доволно е само да следат. На крај стварно се испадна добро. Здраво бебче родив, склетите и непотребните нервози се заборавија.
Јас веќе 7 месеци се боцкам во рака. Првиот месец ме боцкаа медицински сестри и лом ми беа рацете. После почна маж ми, ама под агол од 90 степени, и немам ниедна модрица. Сама се боцкаш?
Мм ме боцка. До сега во меше супер поминував, сега на раце преминувам. Во кој дел од раката те боцка мт?
@kukla21 доста време си боцкала со стомак. мене цела кожа ми е тврда веке и не можам да најдам место од денес ќе ги севтосам и јас свадбарките.
Немам гајле во меше, ама почна да ми се прави проблем веќе. Изгледа дека кожата се оптегнува - се случуваше на сред ден 5ч после боцкање да ми се раскрвари местото и тешко коакулира. Така да сфативме дека доста беше на меше.
Fala ti na spodelenoto iskustvo, mene soprugot mnogu mi pomaga, celo vreme se trudi da me drzi raspolozena i doma ne mi dava nisto da pofatam, i gledam mislite da ne mi odat na loso...i da ne mi e on moze i kje padnev vo depresija... jas zosto od 2ca doktori dobiv isto mislenje, si go prifativ faktot za kleksanite, a se nadevam so proteinskava hrana bebe kje se zdebeli i se kje bide dobro, iako vtorata doktorka kaza deka e vo granici na normalata a ne kako maticnata sto mi kaza prvicno deka 2 nedeli mu nazaduva stomaceto. Ama ne sum doktor i majkinski e da se nerviras se iznaplakav 2 dena ama posle si rekov ne si pomagam taka samo steta pravam, da slusam samo soveti i se kje bide dobro..toa sto zavisi od mene bar da go ispolnam
Jas vo nogete najgore od vnatresnata strana kade imame salce se bockam.Lesno mi e za bockanje, vo raka bi mi bilo tesko sama da se bickam. Nemam modrici, se poznava kako zasirena krv kaj nekoj ubodi, verojatno nekoj kapilar sum pogodila ama modrinki nemam ni edna za sega. A I gore se pa sto I da nosite ne se gledaat, tolku kuso po nadvor niedna trudnica mislam ne nosi.
Jas brzo ja pustam, koga ne bockaat sto bilo na lekar sekogas brzo ni gi stavaat inekciite, sto I da ni stavaat, jas taka sum primetila..