Девојки ако некој поднесува деновиве во Ск би ви била мн благодарна ако сте во можност да прашате на кој број да се јавиме за информација. Броевите од сајтот не се функционални. Зарем само за да прашаме дали е разгледан некој предмет треба до таму да се иде?
Zdravo zenski. Koja e procedurata za refundiranje na kleksanite? I dali tie sto primate kleksani vi rekoja samo da lezite? Mene mi se premnogu visoki (okolu 5000) no doktorot ne mi spomna strogo miruvanje
Повеќе движење ти треба затоа не ти кажал да мируваш. Кога лежиш и мируваш нема циркулација толку. За рефундирање ти треба извештај од трансфузиолог, потврда од гинеколог дека си ги примила, копија од лична карта и листот што се пополнува за да рефундираш ќе го најдеш на страната на фзо.
Имам едно прашање? Дали тие што немате г.мутации и не примате терапија, испитувате во бременост ддимери? Онака или со причина. Јас сум 15гн, примам само аспирин, ддимери пред ивф испитав и ми веа 250, имам ли потреба пак да испитувам во бременост. Инаку до сега единатвено како проблем ми се јави крварење во 14гн недела заради мало одлепување на постелката, но сега е добро, си лежам.
Јас немам испитувано мутации. Д димери пред трансфер ми беа околу 200. Но превентивно ме ставија на аспирин + клексан 0.4. Редовно испитувам д димери и хемостаза ( на 3 недели). Д димерите стално ми се од 200 до 400, но две времиња ми се скратуваат како напредува бременоста. Па затоа ме оставија на истата терапија
Мене активно парцијалното пред ивф ми беше 35, значи продолжеено. Ср мислам дали да го напнам матичниот пак да испитам...
Да и сум заборавила да пишам и фискалните/сметкопотврда треба да им и однесеш али мора да ти бидат совпаднати со извештајот(датата) и количината земена. Пример ако пишува на извештајот дека на 01.07 треба да примиш 30 клексани по 1 на ден поднесуваш после 30 дена и да испадне дека во тој период си купила само 30 клексани да не биде на 15ти да си купила 30 зошто си имала од предходно. Мислам дека ме разбра
Jas vcera kupiv 2 kleksani (tolku imase vi aptekata i da ne setam vo druga) Drugite ke gi kupam utre koga ke dobijat Nema da mozam da refundiram taka? Ili vazno da se kupeni posle izvestajot
Важно е да не се пред извештајот, по извештајот можеш по 10да купуваш и докупуваш колку што ти навеле
Можеш така само ако ти дале извештај дека треба 30 да ги примиш треба толку и да земеш. Нема да ти ги рефундираат ако последниот ден ти купиш 30 клексани, ќе испадне дека не си ги примала и ќе треба после 1 месец да поднесуваш.
Денеска испитував ддимери, препорака или коментар нема, утре ќе го носам извештајот кај матичната. Има ли паталец кој се разбира да прокоментира?
глупости. мене Јани ми препиша 60 и ми закажа да се видиме за месец дена кога дојдов ме праша дали имам уште клексани во моментот имав уште 20 од првите 60 и пак ми препиша 60 кои ги купив подоцна бидејќи имав уште . сакаш да ми кажеш дека нема да ми ги рефундираат??
Ако си купила 20 пред да ти даде извештај и утредента ти дава извештај за 60 клексани ти треба дента да ги земеш ако ги земеш 20 дена покасно нема да ти ги рефундираат 60 туку 40 зошто после 20 дена си ги купила и исто како да не си примала терапија тие 20 дена не можат они да знаат дали ти си имала или не клексани. Ти кажувам зошто мене не ми рефундираа 2 пати кога поднесував и кога поднесов последниот пат имав однесено фискална со 5 купени клексани на последен ден од извештајот и ми ги заглавија документите па 2 пати одев во социјално да се објаснувам за на крај да испадне дека 5 години можат да стојат документите кај нив во случај ако најдеш извештај за тие 5 дена што сум ги земала инекциите.
стварно не се нормални значи. не ми се верува што читам. не сум купила 20 без извештај туку во моментот на давање на новиот извештај сеуште имав 20 од предходниот извештај и не гледам зошто не можат да знаат. за еден човек треба да водат еден предмет и да пратат денови па не можам јас точно да темпирам да добијам термин кај јани кога ќе снемам и дента да купам