Мене извештајот ми е на 14.05.2021 почнав клесан да купувам од 25.05.2021 затоа што имав претхдно клексани а со термините знаете како е кога начекате тогаш .Да знаете во фонд не смеат да ви се поклопуваат датите овој до претходен извештај во извештајот на примени клексани затоа што има фајл за вас а другото нема врска.Значи ако претходните сте ги примиле да речеме 01.01.2021-.01.02.2021 а сте зеле упат на 15 јануари треба да почнете од 1 ви фебруари за следен извештај .Без проблем ми се рефундирани средствата.Во фонд прашав една пријатека дека не смее да вратат заради ова само да нема поклопување.Ете ако успеав да ви помогнам и бев јасна
знам . за жал си играат со луѓето. колку пати збориме со сопругот дека 60 клексани се 15.000,00 ден. за некои луѓе цела плата е тоа а они што прават. срамота
Женчиња вие што во бременост сте биле на клексан, после породување до кога ги примавте? И правевте контрола?
Како ви се чинат времињата? Според трансфузиологот веројатно немам потреба од клексан!? Пред месец во др лаб тромб ми беа 336, сега 188.
Denes pred pustanje od bolnica mi zemaa krv za d dimeri. Pred malku mi se javija, D dimeri skoro 7iljadi.Utre moram na transfuziolog, a so nočkive kako, se prasuvam
Женчиња после пораѓај природно, ддимери 3000, после 8 дена, уште повисоки 4000.... а сум на клексан 0.4 Нормално е тоа?
До 3000 обично не ни даваат терапија ретко освен ако си царски, а ти гледам природно си напави на 8 дена пак и види дали ќе се качат уште, ако се качат консултирај се со трансфузиолог. Во бременост ги примаше до последен ден клексаните?
Направи за 8 дена пак испитување и ќе видиш резултати али ако ти се покачат пак консултација обавезно.
Терапија примаш? 1 клексан? Мене после 10 дена од природен пораѓај 4100. А цела бременост ми беа уредни, максимум 1200 ми беа.
Edna nedela pred carski mi gi prekinaa. Vo bolnica me bockaa, Fraxipirin 0.4. Mene i bo bremenosta mi bea visoki do 4iljadi
Ke moze da mi kazite kade se naojga transfuziogija na drzavna za ispituvanje na d- dimeri i hemostaza ?
Од главниот влез од Водњанска кога ќе влезеш одиш скроз право до крај( до пред кривина која продолжува на лево). Од лева страна е паркинг од десна Трансф. а крв земаат два влеза подоле во амбуланта, мислам пишува Хематологија и дека беше жолта зграда. Се надевам убаво објаснив. Само право до крај и прашај било кој ќе те насочи.