Здраво. Што мислите за моите резултати од хемостазата ? Некако ич не се разбирам, а гледам намелени како да се времињата. Примам по 2 клексани на ден, од денес сум 21 недела. Многу ќе ми значи ваше мислење. Еве за споредба ќе ставам резултатот од пред 1 месец и од сега.
Активираното парцијално е намалено., од првиот до втриот пат има пад, што според мене треба консултација со тран. Гледам примсш по 2 клексани, да тркнеш до трансфузиологија.....
Мислиш тоа е решението мила, да се намали дозата на клексанот или лошо те разбрав ? Чекам одговор од др Трајковски да ги види резултатите, стварно ништо не ми е јасно.
Незнам мила само ти кажувам за мојот случај, ова е од понеделникот вака терам, контрола за 2 недели ми рекоја... И мене не ми беше јасно со толкави ддимери да намалам доза.. со 2ца гинеколози истото ми го препорачаја.. Види што ќе ти кажат баш..
Мене претходно докторот сакаше да ми намали на еден, па ајде килажа поголема и пак остана на 2 клексана на ден. Сега еве чекам уште што ќе ми рече, ама некако преку телефон ич не ми е сигурно. Мене па ддимерите се ми добри 506, ама еве овие времиња сите се намалиле. Некако многу ми е страв и ако на еден клексан останам, незнам зошто такво чувство.
Консултирај се со трансфузиолог тоа е нивни домен. Гледам дека си 21 недела веќе постелката е убаво оформена ако има нешто ќе се види на постелката протокот на крв каков е итн. Јас бев со 1 клексан и стално времињата ми беа намалени иако бев со мутации. На Јани одговорот му беше штом примаш терапија немаш гајле.Ми се средија времињата во 9ти месец за прв пат и оа на долна граница ми беа и се породив 38+ недела.
Епа и јас заради вишок кг се боцкав 2 пати и сеа...и мене ми е страв по 1 на ден ама јебига.. 300проблеми веќе нз за кој да мислам побрзо..почекај види што ќе ти кажат. А ддимерите како ти се движеа?
Еве баш сега ми се јавиа од болница и докторот кажал дека многу ми се намалени времињата и да продолжам со 2 клексани и контрола за 4 недели. И јас сум со мутации. Во вторникот бев на втор скрининг и докторката рече дека е добра постелката, ама сепак ќе си примам клексан до крај на бременост.
Нормално за тоа тримесечие не ми беа качени само времињата скратени, сега ти и ако си со вишок кг тоа ти прави проблем за циркулацијата. Штом на ехо е добро добра терапија имаш. Најголем проблем е на почетокот на рана бременост на ехо не може да се види протокот, а сега ти имаш поминато и 2ор скрининг што значи на добар пат си. И јас ги примав до последен ден додека да ми пукне водењак
Fraxiparin 2x0.4 од гинеколог во ред ли е? Вчера бев на контрола протоци постелка се беше во ред.. Самата си побарав и еве.. Се преплашив.. Од ништо не ме поштеди уште скриен шеќер да испитам и тој висок да е.. Како бе не даваат задолжително еднаш месечно да се испитуваат.. Вака бељи се прават
Фраксипарин заради ддимерите? Оти времињава и мене ми се слични и не ми дадоа терапија, оти ддимерите ми се 680. Која недела си?
Да, да ради димерите и плус аспирин.. 29та сум сега, тебе ти се добри мене 890 ми беа одприлика твои недели.
Не, само на аспирин бев пред месец и пол 2 беа 1300 ама лежам цело време па можи затоа. Добро што побарав да си направам контрола, на ехо протоците и постелката беа во ред ама ете покачени..
Сега зедов за до Понеделник да сум покриена, гинекологот ми рече 10 дена па контрола.. Како е процедура за повраток на пари? Ќе можи да ми ги пиши како од денес? Ми рече требало на гинекологија да одам од таму да ми напишат? Не можам да шетам а врска немам како оди процедурата.. Како оној со ипард фондовете се осеќам сакам кажам не знам речам Матичниот ми бапна телефон преѓе, Петок му беше ај Понеделник ке видиме и толку па му се јавив на приватно кај што ме води тој ми ја препиша терапијата..
Жени како јас да пијам и аспирин гинекологот ми кажа да не ги прекинувам а сегде читам не се примаат заедно, треба на 12 саати а јас 2 пати треба да боцкам.. Да не направам некоја беља.. Секако утре ќе го прашам гинекологот пак ама реков да се посоветувам и тука..