Прв пат ќе испитувам ддимери и хемостаза, па сакав да ве прашам што треба да направам? Дали можам во приватна лаб да испитам со упат од м.гинеколог? Дали е исто како давање крв за обична крвна слика? И откако ќе добијам резултати кој треба да ми ги види, дали ќе треба да закажам и на трансфузиолог?
Исто е земањето крв како обична крвна слика. Трансфузиологија се најдобри и најдобро е со упат од матичен таму да си направиш. За приватна лабораторија неможеш да добиеш упат, ако решиш приватно ќе треба и приватно да платиш. Резултатите ќе ги види матичниот гинеколог и ке те упати ако треба на трансфузиолог.
Јас уште од прв пат правев во приватна лаб, си плаќав приватно, немаше термини државно и ги пуштав резултатите на докторката на ГАК и она ми пишуваше извештај за рефундација, во консултација со нејзина колешка од Трансфузиологија. Не сум стапнала кај трансфузиолог.
Dali vo 37 nedela ti bea vrednostite vo red I ti gi prekinaa poradi carski, I dali posle poradjajot ti gi prodolzija 2-4 nedeli?
Нема правило, еве една членка погоре и пуштиле за 2 недели, јас минатиот пат чекав едем месец, сега поднесов на 17 јули па ќе видиме
Okolu 2iljadi bea. Ama na 4ti den od carski na denot koga me pustija doma, mi bea skoro 7iljadi.Primiv uste 10 Fraxipirina, treba da ispitam pak
Јас поради отечени вени бев кај трансфузиолог, ме препрати да испитам ддимери само, и тој ми ги виде резлутатите. И на м.гинеколог ги пратив само како информација. Исто чисто како инфо не мора да си гладна како за стандард крвна слика (барем за ддимери), научена од моите грешки јас гладна си останав до кај 14ч.
Леле те молам кажи ми како пушташ резултати на ГАК? Мене ме малтретираат, де на 7 дена, де на 10 дена, одам чекам по 5-6 саати за еден извештај да ми пишат
Јас првиот пат и ги пуштив на вибер на докторката, кај која имав закажано скрининг. Тоа беше така зашто имав ковид, не смеев да искачам, а бев 5ти месец и требаше скрининг да правам и само на ГАК ме примија. После тоа секој месец идев на контрола, постковид ме водат и така земав извештај за цел месец за инјекции. А зашто не ти дадат за цел месец извештај? Тие секако до крај се примаат. Јас сум 38ма недела, сега ми ги прекинаа.