Нема проблем јас имав пишано повеќе ама на фискална помалку, нормално рефундираат колку што се на фискална купени
Ќе ти редундираат толку колку што си купила, а да биле повеќе од што треба ќе редундираат толку колку што имаш на извештајот, така да не се секирај ќе те исплатат за тие што се купени
Знае ли некој дали им "проработе " системот за да поднесам за рефундација? Цел месец уназад кога и да отидам не им работи системот. Ниту пак пари ми имаат префрлено од кога поднесов на 24.06. Ни решение сум добила. А кога се јавив пред месец дена прашав ми рекоа одобрени се.
После царски, после колку време прекинавте со клексани? Мене ме боцкаат сега во болница ама за после ништо не ми спомнале уште.
Во болница додека бев 3 дена, плус дома уште 10. Па испитував димери и хемостаза, и ми ги продолжија уште 7 дена, после тоа беше ок. Значи вкупно 17 плус одкако искочив
Denot koga me pustija d dimerite mi bea skoro 7iljadi.Doma se bockav uste 10 dena, trebase da proveram pak ama od so ne bev ok ne ni otidov
Здраво , имам покачени д димери, дали може да ми кажете од каде треба да земам извештај за да ги купам клексаните од матичен гениколог или од трансфузиолог? Фала
Здраво, пред 1 месец ддимерите ми беа 4700, по примени 7 клексани паднаа на 2900. Примив уште 21 клексан и сега пак се качени, по проверка ми се 3900. Јас сум 36+6. Може ли некој да сподели искуство? Веќе се плашам, од старт ништо не ме скокна, а ќе мора со царски да се пораѓам.
Devojki ruse od voena naredna nedela koj den ke bide vo ambulanta? Za ziva glava ne krevaat na transfuziologija a nemozam dvapati da odam i za bockanje i za izvestaj,serklaz stavav nesmeam od krevet da stanam
Здраво девојки. Вие што се боцкате клексан ај совет. Нели почнав сама да си ги аплицирам во рака, два пати на ден. До сега ми се има случено да ми искочи малку течност или да го пробушам пликчето од другата страна, ама сабајле ептен ја утнав работата. Пола течност ја истискав и незнам како се случи како под притисок ваљда ми искочи иглата и ми прсна во око и другиот дел заврши во вратата. Пликчето веднаш се налегна, ич незнам дали остана течност во мене. Голем проблем ли е? Незнаев дали да земам друга инекција и пола да ја ставам и така си оставив? Згрешив ли? Да напоменам имам скратени времиња. @Brpbrp утеши ме.
здраво, феминки сакам да прашам дали во државна на трансфузиолофија примаат со упат од матичен гениколог, и дали имааат слободни термини во брзо време за испитување на хемостаза и ддимери? .. крај на 27 недела сум и имам 4220 покачено ддимери, и покрај примени веќе 60 клексани 0.4, никако да се спуштат, некој со слично искуство? Секој совет е добредојден