Јас ги земам извештаите од гинеколог специјалист во државна, не ми кажувајте дека нема да можам парите да си ги вратам.. Така ме советуваше гинекологот матичен за повраток...
За слободни термини можеш да провериш на мој термин http://mojtermin.mk/patients, и кга ќе видиш дека има слободен термин јави се кај матичниот да ти издаде упат. А доколку имаш дилеми околу терапијата и резултатите најдобро да се консултираш со трансфузиолог.
Здраво девојки, ептен сум загрижена и ми треба совет. 19 недела сум и на рефовна контрола на постелка виде многу лагуни и ми кажа дека тоа воопшто не и се допаѓа. Ме прати за да испитам димери ама дури во четврток. Доколку се покачени, клексани, мегутоа не ја разбрав ако не де покачени што правиме со лагуните? Ме исплаши дека можело да не се развива како што треба бебето?! Цела сум во прашалници
Mene mi bea vo red d dimerite vo prvata bremenost no imav isto lakuni I skoro cela bremenost primav kleksani I Se I spadna vo red
Здраво ме интересира дали клексани кои се препишани од трасфузиолог од приватна болница исто може да се рефундираат.
Мислам дека неможе. И јас поради немање термини сакав да одам на приватно и ми кажаа дека нема да можам да ги рефундирам средствата, па чекав термин на Клиника. Ако некој има друга информација нека пише.
Не, но може да ги однесеш извештајот кај гинекологот, он ќе те упати на државно во гиникологија и ќе ти дадат извештај, со кој рефундираат
Мене во 20 г.н. ми кажаа дека имам лакуни на постелката и исто многу се исплашив, но проверував димери еднаш месечно и до крај си беа во ред и бебе си се развиваше , дури и понапредно. Се породив пред 2 недели (во 39 г.н) и се си е во ред. Само прави си редовни контроли за протоци и димери и не се грижи.
4600 димери покрај 2х 0.4 фраксипарин и аспирин во денот.. Стварно се плашам веќе за бебето.. Можно е неправилно да се ставаат? Цели раце ми се тврди и таму ми замина паметот. Преплашена сум
34та недела сум, гинеколог ми ги дава фраксипарините, не сум консултирала трансфузиолог до сега пошто се спуштаа ги донесов до 2800 и ете пак во вис.. Магнезиум пијам и мирувам, ради контракции.
Здраво, јас сум 37+6 примам клексани и покрај нив димерите ми се 3990. Слушај само доктор и не се плаши. Вчера јас уплашена, док ми вели вчера една роди близначиња димерите 12000 и беа ти за толку се секираш.