Zdravo, mozebi ne e za tuka prasanjevo, no i pokraj mnogu pokaceni ddimeri, vo izvestajot mi pisuva vaka... ako znae nekoj da mi objasni sto znaci toa. Doktorkata veli sega za sega bebe e vo red, si napreduva za tocnata nedela sto sum. No, sepak me maci ova na izvestajot, sto e toa lakuna? ... fala vi
Здраво на сите мамички Вака јас сум со покачени д димери од 26 та недела, а сега сум веќе 33+4, примам редовно терапија клексани од 0,4. Прво примав по 2 на ден, а сега по една. Прашањето ми беше каков пороѓај имала некоја од вас со покачени д димери, природен или царски? Направен е доплер, нема развиено венска тромбоза, со бременоста е се ок, постелка во ред, плод и плодова вода ок,со докторот до прва ќе разговараме за тоа, но сепак и ваше искуство би ми дошло добро Благодарам однапред
Доплер на нозе, бидејки ми се појави оток и црвенило, тогаш ми беа 4200,па се намалија на 3000, па на 2500,2000 и на последната контрола повторно беа 3000,но докторот ми кажа дека нема место за паника, да не се секирам...
Јас на десната нога имам како прошарување отоци немам скрос минимално можеби и осеќам често трнење посебно насабајле и затоа ми е страв а 4600 беа последно и покрај терапија..
Здраво..јас сум во рана бременост 5 недела и примам фраксипарин од 0,4 заради мутации .Денес д димери минус само активно парцијално под граница ама ептен малку ако е од 27,7 кај мене е 27,5.Во понеделник сум на ехо и докторката ми рече да си се боцкам до преглед.Малку ме буни ова со д димерите под нула ама валјда е ок да се во минус.Ако има некоја со слична ситуација или поголемо искуство би ми значело многу друго мислење .
И јас чувствував трнење посебно на левата нога на прстите, но после 2,3 клексани го снема трнењето. Консултирај се со докторот ако примаш по еднаш на ден терапија-инекција да не треба по 2 пати. Која недела си моментално? Те прашувам бидејќи како што одминува бременоста така може и д димерите да се качуваат...
2 пати ама јас фраксипарини боцкам комбинација со аспирин.. Денес би требало да ми го прекини па ќе го прашам дали да зголемам една од 0.6 или да пробам со клексан.. Читав исто дека прогестеронот игра голема улога а го ставам 3х1 па можеби ќе ми го намали и него ќе видиме што ќе кажи.. Кај мене трнењето си го има не знам дали е од што не сум активна ич, скриениот пошто и тој дава такви симптоми или димерите.. Не е едно 35та недела почнувам и шубе ми е ако треба царски нели уште поголема шанса за згрутчување..
девојки што мислите? димерите 1467, времињата колку што гледам на долна граница. 25 недела сум, со клексан од почеток...?
Ооо јас пак намерно пешачам, скриениот Ок ми е, инаку јас утрогестан користев во првата бременост и кога стигнав до 9 ти месец ми ги прекина докторот, не се секирај мора само позитивно да мислиме А докторот што ти вели за пороѓај? За царски или природно?
Како во минус? Има конкретна бројка пред минусот или само минус пишува. Кај нас на трансфузија во извештаите нема бројка. Ако се под 500 само пишува минус. Вредност даваат само ако се над 500. Да не е и кај вас така?
Денес направив во приватна таму 2270 излегоја и сега на 2 ума сум кои резултати да ги верувам.. Се видов на кратко со докторот рече да ги ставам уште тие што ги имам и да прекинам.. Шубе ми е големо ми го прекина и аспиринот од денес и сега само уште толку сум збунка За пораѓај не знам не успеав да зборнам.. Се на се ич непродуктивен ден Ни ми се разјасни нешто ни ништо. Нека не дочува Господ, нерви и паники се наполнав само..
Аха. Е така е кај нас. Тоа значи дека ти се пониски од 500. И така треба да си бидат. Следен пат нека те боцнат само за д димер долу во обичната лабараторија, таму ги работат со бројка. Ама немаш гајле и вака. Јас од втор триместар почнав долу да ги испитувам, а на трансфузија носев крв само за хемостазата
Ох леле богами ни ваму ни таму не сме, ајде мора позитивно да мислиме и се да биде како што треба. Можи пак се намалиле во меѓувреме, не знам што да речам Јас утре здравје треба да направам проверка па ќе видиме како ќе биди резултатот
Добар ден, Веќе сум 27+1 Во 25та недела ги испитував Д димерите ми беа покачени , во второ тромесечје треба да се максимјм до 1500 кај мене се 1880.. Докторот ми даде 20 инекции FRAXIPARIN од 0.3 па пак ке ги испитувам на 13ти септември.. Прашањето ми е дали е можно со тие 20 инекции да се регулираат па да не морам да се боцкам веќе или... Некој со слично искуство ? Поздрав до сите
Луѓе бев сега во фонд за здравство. за жал точна е информацијата има измени од пред две недели. Имено, за да ви ги рефундираат парите требало сите клексани од извештајот што ви се препишани да ги купите во рок од 5 дена од денот на извештајот ....