Еве денес истото ми го кажаа, викаат дека немало везе тоа, битно било да купиш одредена доза првите денови па после тоа да си докупуваш, односно како и до сега. А кој да ги знае веќе, а таа жената на шалтер толку нељубезна тоа страшно нешто ништо неможеш да ја прашаш. Ајде пишете кога ќе дознаете нешто од блиските пријатели што работат таму да знаеме што да правиме во иднина
јас искрено најдов клексани, ама не ми се лупнуваат толку пари наеднаш и сега не знам што да правам дали да ги купам сите или не. иначе таа стварно беше крајно нељубезна и вчера. прво кога ја прашав дека имало некои измени ми рече нема ништо си останува како и до сега. после кога ја потпрашав аа да сега е така мора да се купат по извештајот во рок од 5 до 7 дена ... најверојатно ќе ги купам па што си е сигурно сигурно си е
Женски, каде проверувате ддимери и хемостаза? Јас сум проверувала на трансфузиологија, но сега не пуштиле термини и плус не знам каква е ситуацијата со ковид болни да не се мешаат во исти објект? Одкако ќе добиете резултати, кај кој трансфузиолог одите на мислење?
Jas cela bremenost vo voena proveruvam gore na transfuzija, ruse mi dava mislenje i izvestaj. Pobaraj od maticna upat za eden mesec sto vazi
Дали се поделени пациентите со ковид ? Кој матичен? Гинеколог или општ? И зошто за цел месец? Извини не сум баш упатена
Zaso nema termini za odreden den slicna situacija kako i vo drzavna, maticen ginekolog ke ti dade upat za cel mesec i bilokoj den do 12h bockaat istiot den gotovi se rezultatite posle 2 i ke ti kazat koj den ke go najdes ruse isto tamu. E sea za kovid pacienti ne sum sigurna ama mislam deka se podeleni kako da imav videno list zalepen deka pcienti od kovid na drugo mesto se, ama ne me fakaj za zbor.
Zaso nema termini za odreden den slicna situacija kako i vo drzavna, maticen ginekolog ke ti dade upat za cel mesec i bilokoj den do 12h bockaat istiot den gotovi se rezultatite posle 2 i ke ti kazat koj den ke go najdes ruse isto tamu. E sea za kovid pacienti ne sum sigurna ama mislam deka se podeleni kako da imav videno list zalepen deka pcienti od kovid na drugo mesto se, ama ne me fakaj za zbor.
Mi stigna povrat od kleksanite od predhodni meseci 4 turi po 30 kleksani 20.200 otprilika. Nema promeni vo fond za kleksani bitno da se posle izvestajot nemora da se kupeni 5-7 dena.
Бев, не ги тргнал, туку Мој Систем не ми го испечатил извештајот како што треба и не ги пишувало. Ми даде таму друг без проблем, рече не е страшно што не сум примила неколку дена. Посреќна во живот не сум била што ќе примам инекции
хахаха верувам кога ќе ми текне на почетокот колку се плашев да не ми препишат клексани, сега во нив се крстам
Кај се боцкате освен во стомак? Јас сум тазе породена и ми е страв да се боцкам во стомак. Во болница ме боцкаа во рамо, ама не можам на интернет да најдам видео, секаде пишува во стомак...
Каде на мој термин проверувате слободни термини за оспитување д-димери и хемостаза? Во трансфузиона медицина - лабараторија за анализи 1 или 2? И дали ако ми даде матичната упат за цел месец може да отидам било кога?
Да лабараторија за анализи 1 и 2,и ти е со термин одреден ден одредено време.Упатот не важи за цел месец