Девојки само што се јавив во фонд, нема такво правило. Единствено е тоа што клексаните треба да се купат после извештајот, а не пред. Нема такво нешто 5 дена. Се чудеа и они таму. А од каде протече информацијава, од тетките на шалтер за рефундација? Скопје или друг град?
Јас имам извештај од 21.06Кексаните ми се купени на 10.07 ......Рефундација ми е вратена.Сега поднесов ке поднесам нови исто така .Никој не ми направил проблем.Се јавив кај една што работи таму баш во тој сектор вика нема врска,Знаши важно е клексаните да бидат купени по извештајот и да не се поколопуваат датумите со претходните рефундации затоа што и тоа се гледа.На пример ако сте примале до 14 јули,наредната на извештај треба да ви е од 15 или нека е псоле 15 зашто имаат увид на се.Што ако некому останале клексани и ви ви дал.На пример сестра ми имаше од ковид 17 инекции останати и јас си ги зедов.
евидентно е дека немаат евиденција на се и дека прават утки ете мене ме ми рефундираа пишав пред некој ден и тука и ќе им пуштам и жалба и плус мене стварно така ми кажаа немам зошто да лажам. искрено ни мене ни нема логика ама таа така ми објасни ...
не велам дека лажеш,ама мислам дека се работи за недоразбирање.Од сите членки само тебе ти дале ваква информација.Оцигледно има некој проблем со твите дкуметни ајде прашај убаво .Еве јас помогнав колку можев с моите информации а нека се изјаснат и други членки
се надевам дека на таа таму не и бил денот па така ми објасни и дека нема врска сето ова пошо е чиста глупост
Д димерите ми се 830 ( реф вр 320-1290) А еве ги времињата До сега бев на аспирин 100ка наутро и клексан 0.4 навечер. Денес транафузиологот од Систина ми смени терапија. Ми рече фраксипарин 0.4 сабајле и вечер, аспиринот да го прекинам. Малце ми е страв без аспирин. Има некоја слично искуство?
Аспиринот ми рече Јани до 28 недела дека се пие после нема ефект .....Мене ми г преина 28 недела и еве ме 35 супер терам .Која недела си
Не одам нигде, кај нас си испитувам. Он ми ги чита резз. Уствари не знам Нино ли е. Велјановски му е презимето
.Тој е и докорот е супер.И јас одев кај него кога нема термин кај Јани.Мислам дека ти има скратено аспирин поради времињата во хемостазата.особено поради тт и атт.
Ми бараше и КС да ги видел тромбоцитите. Ја направив денес и му ја пуштив . Па врз основа и на неа ми го укина аспиринот. Фала срц Ми олесна малку од малку. Полесно се успокојувам овде , џабе е што и мм вели оти се слагал со трансфузиологот, дур овде не си прашам ниш не бива
Заради тоа .не е добро ни премногу да ти се ниси.мене ми беа пониски кога пиев аспирин и ленсан и јани рече дека е нормално да паѓаат,затоа испитуваме.Сега ке видиш за 4 недеи ке ти се дигнат.да биде како треба ајде уште малку имаш
@Anaroz1 Еве го мојот претходен одговор последниот пат кога бев. Таа на шалтер рече дека во првите 5 дена мора да се купат, па ја препрашував ама беше тотално нељубезна и ме препрати кај друг кој ми кажа дека врска немало тоа. Па сега кое е точното ќе видам на следно поднесување Јас имав 60 и не ми се купени сите одеднаш па баш ме интересира што ќе биде, ама има време имам уште 20.
луда држава ... толку имам да кажам ... и мене така ми кажа во првите 5 дена мора да ги купите не може веќе како порано да правите малверзации и јас ја гледав вака