В нашата земјичка се е отидено ..какви малверзации бре.Нека ми даде она за 8 месеци пари па ке ги земам оддеднаш....
Може да се рефундираат, да ги купеп, да побараш сметкопотврда и фискална за нив. Чувај ги, и кога ќе те боцкаат на еден лист, матичен др да ти стави потпис и дата за, секој ден што ги ставеш.. Откако ќе ти завршат дозите.. Оди во фондот и прашај за рефундација, ќе пополнеш некој лист, ти треба копија од трансакциона сметка, лична карта, здрав книшка... И ќе ти ги рефундираст
За фраксипарин 0.4 прашувам. А за клексан од 0.4 мислам 201 ден рефундираат а они коштаат 254 д. Ти да не примаш од 0.2?
Фраксипарин 0.4 е 210 ден во аптека. Во февруари по околу 90 ден ми го рефундираа. Тој период поскапеа во аптекиве, а референтната цена остана иста. Сега дали има измени со реф.цена не знам, а се надевам дека има.
А баш се прашував на кој начин рефундираат девојките од другите градови? Зашто трансфузиолозиве и гинеколозите особрено во малите раб не се занимаваат мн со трудници и мутации
Отворив сега, гледам 118 ден ставиле референтна цена, тогаш помалце беше. Ама и вака, 100 и некој денар испаѓа.. Фондов рефундира по некои нивни замислени цени, а не реалните што се дупло
Оти, нели може трансфузиолог од државно од друг град ако ина потреба според аналзи да пише извештај да примаш клексан и да рефиндираш?
Конкретно мене Не ме "следувале". Во ред ми биле д димерите и немале "основ" на што да ги препишат. Со мутации па ич не се замараат
А мене ми рекоа со овие зборови: од прилика знам што се мутациите ама за извештај види тоа со тие у ск кај шо идеш
Леле бе како така Јас сум со димери 300, а пред месец ми беа 190 па примам клексани ради мутациите. Според мене секој еден треба да ги испита и да знае. Не само за клексаните туку и за метилирана фолна и б12 дали треба или не.