Здраво феминки Јас со ново прашање поврзано со темава: Јас сум нова тука во Скопје, а треба да ги поднесам документите за рефундирање на средствата од клексаните. Ќе замолам некој да ми одговори каде точно се наоѓа институцијата во Скопје за рефундирање? Ви благодарам
Не знам искрено. Како што кажав нова сум тука и малку потешко се снајдувам со овие работи. Кажи ми населба и нешто друго во близина ако знаеш, А адреса би било супер ќе најдам најбрзо. Бидејќи на интернет адреса за фондот на здравство ми ја дава таа кај спомен куќата на мајка Тереза.
Не туку кога одиш од зелено пазарче накај веро џамбо по тој пат значи после пазарче на семафорите вртиш лево и одма после црвен крст имаш уличе десно. Кај црвен крст и да прашаш некој ќе ти каже одма таму е
И мене исто ми се случи неколку пати да ми пушти крв...бев модрици но не на секоја инекција...Тврдо е секаде веќе од 26.04 се боцкам и баш Др.Елена Петровиќ ме фаќаше и вика тука веќе тешко ќе влага иглата ќе те боли и мора во рака да продолжиш.Првите 3-4 инекции во рака немав модриче па почна по малце да покажува и сега сум ужас шетам ко будалетинка помодрена ќе рече народов што му е бре на девојчево Ќе пробам и јас во пределот "свадбарски" се надевам полесно ќе поминам ко џикерче сум Ко тетоважички ми се уметничко дело
Мене во свадбарките бабачко млдрици ми се направија. Во другиот дел скоро па ич. Што е најчудно 4-5ч од боцкањето нема ништо и после наеднаш како модрица. Чудно.
Иста сум и јас еве 3 боцкања во "свадбарските" модрици но не такви страшни ко другиве...море ќе ги шетам не се чуди народ битно ние да сме си арни и бебињата наши
Здраво сакам да прашам во која недела прв пат испитувавте фактори на хемостаза и д-димери? и колку пати се повторуваат тие испитувања во тек на бременоста?
Јас испитував во 9та недела и од тогаш испитувам секој месец бидејќи се боцкам Клексан од пред позитивен тест дека сум со ивф. А без терапија не би знаела да ти кажам колку пати се оди во бременоста.Тоа што знам е дека мои другарки без терапија испитуваа 2-3 пати во текот на цела бременост на секој триместар... Еве и други феминки ќе пишат нивни искуства
Ako e normalna bremenost i nema indikacii ne se ispituva. Znaci po potreba e Jas vo 8mi mesec ispitav
Na mnogu ne im kazuvaat.Za na kraj samovolno da ispitaat pa da se visoki.Sekako nemora da znaci.Dr ne sekogas ne upatuvaat so treba da ispitame.Ko jas,sama ispitav za tiroidnata.I so da vidam sok
Ако е нормална бременост нема потреба од овие испитувања. Јас почнав од 6недела со испитување и на инексии. Потоа контроли на 14дена сега ми се прекинати веќе 10дена не се боцкам.
@stevemila @Momichka Кај кој трансфузиолог одите девојки кај нас? Термин ми треба од мат.гинеколог или дава приоритетен?