Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. Ladysimona

Ladysimona Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2021
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    401
    Zdravo devojki imam 6 kleksani od 0.4 ml dokolku na nekoja i trebaat neka mi pishe. Rok na vazhnost imaat do 12/2023.
    Ubava vecher

Прикачени фајлови:

• 1634314583906.jpg
      1634314583906.jpg
      Големина на фајлот:
      321,5 KB
      Прегледи:
      26
    На S.o.F.i и dromka им се допаѓа ова.
  2. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    898
    Резултатот од д димери во 7 недела од бременост ми излегоа 691 и покрај тоа што примам клексан од 0.4 по 2 пати на ден...матичниот вели дека се добри , а јас колку читнав на нет треба да се до 500...какви се вашите искуства ?

3. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Во првите недели на почетокот ми беа 180 со клексан терапија, па 300 околу 15та....и се зголемуват постепено, барем сега за сега. Примам и ќе примам клексан до крај. Но од тоа што досега го научив, сега сум 20та недела многу се битни времињата и побитни од димерите. Консултирај трансфузиолог, не би останала јас само на мислење на матичниот затоа што твојот резултат е висок за рана бременост и провери ги времињата (хемостаза).
    Секое добро

Прикачени фајлови:

4. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    898
    Фала ти мила на одговорот...времињата ми се добри , а трансфузиологот од мојот град ме прати кај геникологот...ќе морам да ѕвонам и на ин витро докторот , некако и мене ми се гледа висок резултатот по тоа што читав

5. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Чим се времињата добри нема грижи, затоа и ти кажале дека е добро. Јас приметив дека секое одење на трансфузиолог ми ги гледа пред се времињата и тие му се битни, а јас опседната со димерите:D Секако направи си уште една консултација не е на одмет. Покриена си со терапија така да нема зошто да се грижиш. Со лесно до крај:*

На Anaksunamoon, Knizhevnik11, Tacika-dj и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Здраво, како ги купувате клексаните кога имате препишано за цел месец? До сега ср ми препишуваа на 15 дена, затоа сум збунета. Дали може сега половина, после 15 дена половина? Дали ви прават проблем за рефундација? Бидејќи некаде прочитав дека мора сите одеднаш

7. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    898
    Матичниот рече : ,, Еве и времињата се добри ,, , јас сега поубаво погледнав , не се разбирам баш , ама изместени од референтните вредности...не не сум мирна , морам да барам и друго мислење ...што мислиш ти , некако си ми поупатена :)
    20211016_082850.jpg

8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    5.484
    времињата ти се добри по ова јас што гледам, а колку што прочитав покриена си и со терапија два пати на ден клексан од 0,4, друга терапија нема, така да можеш да уживаш. рано ти е уште јас примам клексан исто од почетои по еднаш на ден времињата си паѓаат цело време, а д димерите си растат ама не се замарам многу затоа што сум покриена со терапија, а и нормално е во бременост. овие резулати се добри. инаку од кои причини боцкаш два пати клексан?

На Anaksunamoon, Сара Лав, Damjana5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    5.484
    имаа едно време пуштено муабет, искочи дека нема врска. можеш да си ги купиш на два пати. мене ми препишуваат по 60 цело време јас ги купувам на два пати

На Сара Лав и TanyaClover им се допаѓа ова.
  10. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    2.561
    Со 32 активно парцијално си одлична, немај грижи, тоа значи дека има одличен проток на крв до матката, тоа им е едно од најбитните времиња, некои и со добри ддимери со скратено аптт примаат клексани. Ддимерите секако ќе растат, туку аптт да не паѓа многу е финтата, како што ја разбрав мојот трансфузиолог. Јас 1 тромесечие имав 250 ддимери, 2- 680, почеток на 3- 1630 и не ми даде клекаани оти аптт е добро.

На Сара Лав, Damjana5 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  11. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    898
    Оф...ми олесна , фала ви ...клексан примам заради мутации...пред трансфер бев кај Јани и ми пиша да почнам и 2 недели пред трансфер и да продилжам по позитивен тест ,плус и аспирин ми имаше пишано , ама заради крварење него докторот ми го прекина

На dromka, Сара Лав и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    5.484
    немој да се секираш Јани е супер и јас сум кај него. само да знаеш и јас бев исто клексан и аспирин. прокрварев и во систина ми рекоа да прекинам со аспиринот, ама се консултирав со Јани, он ми рече да продолжам. малце гинеколозиве и трансфузилозите имаат спротивставени сфаќања околу тоа дали аспиринот предизвикува кеварење...

13. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    898
    Мене дефинитивно аспиринот ми прави крварење....пред да почнам со постапка за ин витро почнав да го пијам и секој втор ден ми течеше крв од нос , па почнав 2 пати неделно да го пијам и постепено зголемував ...така немав проблем...ама штом почнав со ин витро почнав со чести крварења и ми го прекинаа

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Девојки каде наоѓате клексан во Скопје никаде нема :(

На Ladysimona му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ladysimona

Ladysimona Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2021
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    401
    Jas koga kupuvav kupiv vo Madzari vo apteka tamo sekogash imalo. Proveri il karsi gtc shto e eurofarm.

На dromka и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  16. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Или замоли во некоја зегин/еурофарм аптека да проверат каде има низ Скопје залиха... И да ти ги резервираат во таа аптека.
    Јас така последниве 2 пати молев по аптеки и ми наоѓаа

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    5.484
    колку ти требаат?

18. bubabuba

bubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    268
    Здраво,
    28 гн, прв пат испитувам ддимери и се 1987, матичниот гинеколог ми вика да почекаме за 2 недели пак да се провере, без терапија... искуство

19. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    2.561
    Освен ддимери хемостаза испита ли? Ако ти се добри времињата затоа не ти дала терапија.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    30, веројатно ќе ми донесат од друг град.