Јас па разбрав ќе чекаат 39 недела, откако ќе влезе ако не се пораѓа спонтано-ќе ја пораѓаат. Ми нема логика да ја остават без терапија и заштита на крај..
Ми спомна една мајка...дека ако се породиш спонтано, не царски, и веќе не си трудница нели, наводно не ги рефундирале. И ми вика барај од докторот да ти пише унапред терапија додека си трудница, да си ги купиш за после пораѓај да имаш и да можеш да ги рефундираш. Ама мене ми нема логика
Ги рефундираш и ако не си трудница само ти треба извештај. Јас за свекрва ми ги рефундирав клексаните, некој ти дал лажна информација.
Здраво девојки имам едно прашање за рефундирање на клексани, значи имам сметкопотврди за 13 клексани толку сакам да рефундирам, ама првата ми е на 16.09 а последната ми е на 01.10, извештајот ми е истотака од 16.09. Но кога рачунам за потврда од гинеколог ми искача 13 клексани од 16.09 до 28.09. Прашањето ми е дали прават проблем за сметкопотврда бидејќи е на 01. 10 и не е означена во периодот во потврдата? Дали ќе ми примат така? Се надевам дека ме разбравте, ви благодарам
Хмм, интересно прашање. По некоја логика, се сомневам дека ќе ти ги уважат тие после периодот во кој требало да ти трае терапијата, затоа што реално на извештајот претпоставувам пишува х1 дневно во тек на 13 дена. Искрено се надевам дека ќе ти ги признаат, и јас секој месец купувам, и рефундирам, ама знам колкав терет се на домашниот буџет. Баш сакам да слушнам како ќе биде исходот.
Извини не сум пишала тука, значи извештајот мене ми трае 30 дена ама ја бев во меѓувреме кај Јани и он ми даде нов извештај. И мислев со овој извештај барем да рефундирам 13, а останатите да си ги продолжам со другиот извештај. Ама мене потврдата која што треба да ја земам ќе ми пишува од 16 до 28 10, толку се 13 клексани. а имам сметкопотврда од 1.10. Уствари потврдата ќе биде чудно напишана. Не знам стварно више со клексани само дупли работи..
Devojki da mi gi procita nekoj rezultative, majka mi bese da gi zeme i doktorot veke go napisal izvestajot ne se videle pisuva deka mi se malce pokaceni, cela bremenost sum so kleksani 0,4
Колку што разбрав си ги земала 13 клексани на последниот ден од извештајот? Мене за првите 3 пати не ми направија проблем е после почнаа да ми прават проблем иако цела бременост ги примав ми викаат од кај да знам јас дека ти си и примала во тој период кога си ги купила последен ден.
Женски прашање до тие што се боцкаат. Последно на двете раце ден после боцкање ме боли местото и кога ќе го допрам внатрешно како топче има направено... Од што би можело да е? Мм ме боцка, еве до сега 2-3 месеци веќе, и ова прв пат ми се случува
Во принцип викаат дека клексанот се боцка подкожно и треба да направи меурче со течноста така да најмормално е тоа што го гледаш и чувствуваш, нека смени место на боцкање, еве и јас се боцкам 8,5 месеци, мажот ме боцка во рака и некогаш боли, некогаш не боли, нема веќе место без игла поминато и едвај издржувам некои боцкања, ама ќе издржиме уште малку, можеш ациди борици да ставаш малку да ти олесни
Ух ме смири малце. И денес приметив ова што прашував ( што беше мало поткожно топче) голем оток со модрица ми се има направено, од боцкањето пред 2дена, уште ме боли, ама се надевам ќе помине....
Мила јас боцкав од 5 та недела и уште 2 недели по пораѓај. Парче ми се нозе на крај више боцкав таму, топчиња, меури, модрици.... Нормално си е....
Фала мила за утеха, да не се плашам значи... Има ли крај веќе на ова боцкањево, преку глава ми е Баш ми текна сега, ти со царски си како што знам.. Колку време пред пораѓај ги прекина? Мене докторката нешто ми спомна ако се имам боцнато и треба итно да ме пораѓаат ќе ми стават целосна анестезија ...
Врска нема тоа. Јас сабајлето се имав боцнато вечерта ми пукна водењак и бидејќи немав болки ме оставија до сабајле и после тоа со индукција бев и ништо не бидна на кррај царски завршив дури и дека поминаа 24 часа почна да се ствара ризик од згрутчување. Секој е различен и нема правило плус јас се боцкав од позитивен тест и плус 2 месеци пред да останам аспирин пиев.
Модрици се секојдневие, посебно кога ќе се засити местото од толку боцкања, битно дека не е ништо страшно и дека поминува, не се паничи, јас во фрижидер ги чувам за да не боли толку многу при боцкање
Клексанот не се чува во фрижидер туку на собна температура. Пишува до 25 степени, но не и во фрижидер.
Цела бременост го помина во фрижидер, нема штета, само не пече како клексан стоен на собна температура, дејството си е исто