Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Јас па разбрав ќе чекаат 39 недела, откако ќе влезе ако не се пораѓа спонтано-ќе ја пораѓаат. Ми нема логика да ја остават без терапија и заштита на крај..

2. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    34.699
    Ако имаш извештај од трансфузиолог или гинеколог специјалист и се што е потребно за рефундирање Да

3. Lilly.

Lilly. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    43
    Ми спомна една мајка...дека ако се породиш спонтано, не царски, и веќе не си трудница нели, наводно не ги рефундирале. И ми вика барај од докторот да ти пише унапред терапија додека си трудница, да си ги купиш за после пораѓај да имаш и да можеш да ги рефундираш.
    Ама мене ми нема логика

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ги рефундираш и ако не си трудница само ти треба извештај. Јас за свекрва ми ги рефундирав клексаните, некој ти дал лажна информација.

На TanyaClover и Lilly. им се допаѓа ова.
  5. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    34.699
    Со извештај од трансфузиолог се рефундираат

На Hristinakiki02 и Lilly. им се допаѓа ова.
  6. mcluckie

mcluckie Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    105
    Здраво девојки имам едно прашање за рефундирање на клексани, значи имам сметкопотврди за 13 клексани толку сакам да рефундирам, ама првата ми е на 16.09 а последната ми е на 01.10, извештајот ми е истотака од 16.09. Но кога рачунам за потврда од гинеколог ми искача 13 клексани од 16.09 до 28.09. Прашањето ми е дали прават проблем за сметкопотврда бидејќи е на 01. 10 и не е означена во периодот во потврдата? Дали ќе ми примат така? Се надевам дека ме разбравте, ви благодарам

На S.o.F.i и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  7. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Хмм, интересно прашање. По некоја логика, се сомневам дека ќе ти ги уважат тие после периодот во кој требало да ти трае терапијата, затоа што реално на извештајот претпоставувам пишува х1 дневно во тек на 13 дена. Искрено се надевам дека ќе ти ги признаат, и јас секој месец купувам, и рефундирам, ама знам колкав терет се на домашниот буџет. Баш сакам да слушнам како ќе биде исходот.

На mcluckie и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  8. mcluckie

mcluckie Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    105
    Извини не сум пишала тука, значи извештајот мене ми трае 30 дена ама ја бев во меѓувреме кај Јани и он ми даде нов извештај. И мислев со овој извештај барем да рефундирам 13, а останатите да си ги продолжам со другиот извештај. Ама мене потврдата која што треба да ја земам ќе ми пишува од 16 до 28 10, толку се 13 клексани. а имам сметкопотврда од 1.10. Уствари потврдата ќе биде чудно напишана. Не знам стварно више со клексани само дупли работи..

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Devojki da mi gi procita nekoj rezultative, majka mi bese da gi zeme i doktorot veke go napisal izvestajot ne se videle pisuva deka mi se malce pokaceni, cela bremenost sum so kleksani 0,4

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      218,1 KB
      Прегледи:
      71
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Колку што разбрав си ги земала 13 клексани на последниот ден од извештајот? Мене за првите 3 пати не ми направија проблем е после почнаа да ми прават проблем иако цела бременост ги примав ми викаат од кај да знам јас дека ти си и примала во тој период кога си ги купила последен ден.

На mcluckie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Женски прашање до тие што се боцкаат.
    Последно на двете раце ден после боцкање ме боли местото и кога ќе го допрам внатрешно како топче има направено... :worried:
    Од што би можело да е?
    Мм ме боцка, еве до сега 2-3 месеци веќе, и ова прв пат ми се случува :doh:

12. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Во принцип викаат дека клексанот се боцка подкожно и треба да направи меурче со течноста така да најмормално е тоа што го гледаш и чувствуваш, нека смени место на боцкање, еве и јас се боцкам 8,5 месеци, мажот ме боцка во рака и некогаш боли, некогаш не боли, нема веќе место без игла поминато и едвај издржувам некои боцкања, ама ќе издржиме уште малку, можеш ациди борици да ставаш малку да ти олесни​

На Anaroz1 и Speechless им се допаѓа ова.
  13. Speechless

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Ух ме смири малце. :whew:
    И денес приметив ова што прашував ( што беше мало поткожно топче) голем оток со модрица ми се има направено, од боцкањето пред 2дена, уште ме боли, ама се надевам ќе помине.... :(

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Мила јас боцкав од 5 та недела и уште 2 недели по пораѓај. Парче ми се нозе на крај више боцкав таму, топчиња, меури, модрици.... Нормално си е....

На S.o.F.i, zverkica и Speechless им се допаѓа ова.
  15. Speechless

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Фала мила за утеха, да не се плашам значи...
    Има ли крај веќе на ова боцкањево, преку глава ми е
    Баш ми текна сега, ти со царски си како што знам.. Колку време пред пораѓај ги прекина?

Мене докторката нешто ми спомна ако се имам боцнато и треба итно да ме пораѓаат ќе ми стават целосна анестезија :(...

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Врска нема тоа. Јас сабајлето се имав боцнато вечерта ми пукна водењак и бидејќи немав болки ме оставија до сабајле и после тоа со индукција бев и ништо не бидна на кррај царски завршив дури и дека поминаа 24 часа почна да се ствара ризик од згрутчување. Секој е различен и нема правило плус јас се боцкав од позитивен тест и плус 2 месеци пред да останам аспирин пиев. :)

На S.o.F.i, marijamarkoska и Speechless им се допаѓа ова.
  17. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Модрици се секојдневие, посебно кога ќе се засити местото од толку боцкања, битно дека не е ништо страшно и дека поминува, не се паничи, јас во фрижидер ги чувам за да не боли толку многу при боцкање

На S.o.F.i и Speechless им се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Клексанот не се чува во фрижидер туку на собна температура. Пишува до 25 степени, но не и во фрижидер.

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Цела бременост го помина во фрижидер, нема штета, само не пече како клексан стоен на собна температура, дејството си е исто

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.323
    Допаѓања:
    5.508
    точно е, клексаните може да се чуваат и во фрижидер...

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.