Не знам од каде тоа дека треба да се чува. Има одредени препарати како д3 да се чува во фрижидер и потенцирано е. Зар се што е до 25 степени чувате во фрижидер? Или на пример ибупрофенот сирупот по отварање да се чува во фрижидер и потенцирано е. Во фрижидерот има влага затоа и клексанот се чува на собна температура. И во аптека ги чуваат во фиока. Со право не е нагласено дека се чува во фрижидер. Не солам памет секој си знае што прави. Али дејството на клексанот е да пече.
јас не ги чувам во фрижидер, се мислев летоска дали да ги ставам ама се консултирав со фармацефти ми рекоа дека нема потреба доколку дома не ти е 30 степени најубаво е на собна, но дека не е ништо страшно и да се стават во фрижидер...
Тој што го произведува клексанот со причина не навел чување во фрижидер во упатството, сите лекови се чуваат на соодветно место темно и суво место подалеку од директна светлина. Се намалува дејството со тоа ако не е транспортирано и чувано како што треба. И по амбулантите сите ампули се чуваат во шкаф, додека вакцините во фрижидер и ова е со причина. Да не забегувам надвор од темата али мое мислење е да се води сметка за чување според упатство зошто после тоа се чудиме зошто не ни помага одреден препарат.
Мене резултатот со димери ми е супер, 8.5 месеци така ги користам и сите доктори што ги прашав рекоа дека не е страшно да бидат во фрижидер, фрижидерот не ми е на мрзнење ставен за да замрзнат така да и јас не солам памет на други, јас лично така полесно ги поднесувам бидејќи имам примено над 250 клексани до сега и веќе немам здраво место за боцкање на мене, кога е поладен не пече толку многу на боцкање, после пак си пече ама подносливо. Секој нека си праи како што му одговара
Мамички да ве прашам нешто По колку ви ги рефундираат клексаните од 04 Кај мене после 4 месеца конечно ми пуштија пари ама математиката не ми е јасна За 120 клексани 21 000 значи околу 170 ден Толку е и кај вас или нешто имаат згрешено инаку писмо не ми е стигнато за да проверам
Јас 24 часа пред пораѓај прекинав, а после пораѓај уште 15 дена, сега во петок ќе испитам д димери и хемостаза баш ќе видиме како ќе биде.
Јас летото ги чував во фрижидер, без клима и луѓе дома температурата знаеше да се накачи над 25. Ама, мене ладни поболни ми се, ја осеќам течноста како ми се движи низ боцнатото место. Језиво. Затоа си ги вадев на собна температура саат до два пред апликација. Мене уште местото на боцкање ме загрижува. 100тина боцнав веќе, уште не сум сигурна дека правилно ги аплицирам. На упатството стои само абдомен, на јутјуб во упатства во поодмината бременост боцкаат од страна, сите останати медицински лица викаат нога/рака е посоодветно, на гинекологија во мојор град ги боцкале исклучиво во стомак.. И јас, од пусти страв и недоумица, секаде пробав, сега сум до нога. И, искрено , најмалку боли.
Во стомак се боцка бидејќи највеќе сало има и плус најбрзо се апсорбира течноста кога се боцка во стомак.
Стомак парче го сторив до кај 6ти месец, бидејќи ми се растегна и порасна мешето бајаги, 2.5месеци во рака се боцкам, нога ми е појезиво пробав неколку пати и не ми иде, сеа рацете ми се парче ама што се мора не е тешко, уште малку мајка ќе издржимеее
Јас испитав во 7 недела , но јас сум со ин витро и со по 2 клексана на ден заради генетски мутации....имам колешка природно останата бремена ,сега е 16 недела и уште не и дале упат да испита
Mamicki koja saka da kupi kleksani so smetka i smetkopotvrda od pred nedela dena mislam, skoro za cel mesec imam ako ima izvestaj od pred 2 nedeli slobodno neka me kontaktira, kleksani 0,4 uste sum vo bolnica ama ne e problem ke vi gi doneseme. vi posakuvam site da si imate lesna bremenost i poroduvanje! <3
Majki ba nikoja ne i trebaat kleksani? Imam okolu 20tina so smetka i smetkopotvrda, mozam i da i go sredam izvestajot, so fotosop da ima druga data sto ke odgovara so datata na smetkopotvrdata, dva izvestai gi imam smeneto datite i brojot na kleksani do sovrsenstvo (the perks of having computer engineer brother) i si imam povrateno pari ne mi napravile problem. Stvarno steta da mi propadnat parite a samo sto gi zemav kleksanite posle edna nedela se porodiv porano od terminot vo 36 nedela. Plus vrakam dve plati na rabota poso nemav 6 meseci staz i nemozev patoloska da otvoram, i ovoj mesec ke sum bez pari a bebcevo porano mi dojde me iznenadi… okolu 20tina kleksani i smetkopotvrda so 30. 100% vi garantiram deka pominuva izvestajot prepraven dvapati pravev povrat dvapati ne mi napravija problem. Pari ke vi vratam dokolu ve zaebam.