Д-димери во бременост

Discussion in 'Бременост' started by butterfly.mk, Sep 21, 2013.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Screenshot_20211101_120852_com.android.chrome.jpg
    Не знам од каде тоа дека треба да се чува. Има одредени препарати како д3 да се чува во фрижидер и потенцирано е. Зар се што е до 25 степени чувате во фрижидер? Или на пример ибупрофенот сирупот по отварање да се чува во фрижидер и потенцирано е. Во фрижидерот има влага затоа и клексанот се чува на собна температура. И во аптека ги чуваат во фиока. Со право не е нагласено дека се чува во фрижидер.

Не солам памет секој си знае што прави. Али дејството на клексанот е да пече.

Verce28 likes this.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

јас не ги чувам во фрижидер, се мислев летоска дали да ги ставам ама се консултирав со фармацефти ми рекоа дека нема потреба доколку дома не ти е 30 степени најубаво е на собна, но дека не е ништо страшно и да се стават во фрижидер...

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Тој што го произведува клексанот со причина не навел чување во фрижидер во упатството, сите лекови се чуваат на соодветно место темно и суво место подалеку од директна светлина. Се намалува дејството со тоа ако не е транспортирано и чувано како што треба. И по амбулантите сите ампули се чуваат во шкаф, додека вакцините во фрижидер и ова е со причина. Да не забегувам надвор од темата али мое мислење е да се води сметка за чување според упатство зошто после тоа се чудиме зошто не ни помага одреден препарат.

Anaroz1 likes this.
  4. zverkica

zverkica Популарен член

Мене резултатот со димери ми е супер, 8.5 месеци така ги користам и сите доктори што ги прашав рекоа дека не е страшно да бидат во фрижидер, фрижидерот не ми е на мрзнење ставен за да замрзнат така да и јас не солам памет на други, јас лично така полесно ги поднесувам бидејќи имам примено над 250 клексани до сега и веќе немам здраво место за боцкање на мене, кога е поладен не пече толку многу на боцкање, после пак си пече ама подносливо. Секој нека си праи како што му одговара

ivani30 and Anaroz1 like this.
  5. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Мамички да ве прашам нешто По колку ви ги рефундираат клексаните од 04 Кај мене после 4 месеца конечно ми пуштија пари ама математиката не ми е јасна За 120 клексани 21 000 значи околу 170 ден Толку е и кај вас или нешто имаат згрешено инаку писмо не ми е стигнато за да проверам

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Имаш 10% партиципација на таа сума што треба да ти ја исплатат.

Anaksunamoon likes this.
  7. ivani30

ivani30 Популарен член

Јас 24 часа пред пораѓај прекинав, а после пораѓај уште 15 дена, сега во петок ќе испитам д димери и хемостаза баш ќе видиме како ќе биде.

Anaksunamoon and Speechless like this.
  8. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Јас летото ги чував во фрижидер, без клима и луѓе дома температурата знаеше да се накачи над 25. Ама, мене ладни поболни ми се, ја осеќам течноста како ми се движи низ боцнатото место. Језиво. Затоа си ги вадев на собна температура саат до два пред апликација.
    Мене уште местото на боцкање ме загрижува. 100тина боцнав веќе, уште не сум сигурна дека правилно ги аплицирам.
    На упатството стои само абдомен, на јутјуб во упатства во поодмината бременост боцкаат од страна, сите останати медицински лица викаат нога/рака е посоодветно, на гинекологија во мојор град ги боцкале исклучиво во стомак..
    И јас, од пусти страв и недоумица, секаде пробав, сега сум до нога. И, искрено , најмалку боли.

zverkica likes this.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Во стомак се боцка бидејќи највеќе сало има и плус најбрзо се апсорбира течноста кога се боцка во стомак.

10. zverkica

zverkica Популарен член

Стомак парче го сторив до кај 6ти месец, бидејќи ми се растегна и порасна мешето бајаги, 2.5месеци во рака се боцкам, нога ми е појезиво пробав неколку пати и не ми иде, сеа рацете ми се парче ама што се мора не е тешко, уште малку мајка ќе издржимеее

Anaksunamoon likes this.
  11. Arababy

Arababy Истакнат член

Od koja nedela pocnavte da ispituvate dimeri i na kolku vreme?

12. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Јас испитав во 7 недела , но јас сум со ин витро и со по 2 клексана на ден заради генетски мутации....имам колешка природно останата бремена ,сега е 16 недела и уште не и дале упат да испита

Сара Лав likes this.
  13. Arababy

Arababy Истакнат член

16360303711123449150986123865926.jpg Sto velite, dobro e?

bubabuba likes this.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Arababy likes this.
  15. Marsic

Marsic Истакнат член

Пред да се испитуваат д-диметрите треба да сте јадени пиени вода сок нешто или несмее?

16. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Слободно јади и пиј, нема врска тоа.

ruzoo, bubabuba and Marsic like this.
  17. Marsic

Marsic Истакнат член

Ти благодарам

Nade-sunrise likes this.
  18. bubabuba

bubabuba Истакнат член

Јас денеск повторив испитување ддимери 740, времињата се ок.. можно ли е толку разлика да има

tina2018 likes this.
  19. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Mamicki koja saka da kupi kleksani so smetka i smetkopotvrda od pred nedela dena mislam, skoro za cel mesec imam ako ima izvestaj od pred 2 nedeli slobodno neka me kontaktira, kleksani 0,4 uste sum vo bolnica ama ne e problem ke vi gi doneseme.
    vi posakuvam site da si imate lesna bremenost i poroduvanje! <3

S.o.F.i likes this.
  20. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Majki ba nikoja ne i trebaat kleksani? Imam okolu 20tina so smetka i smetkopotvrda, mozam i da i go sredam izvestajot, so fotosop da ima druga data sto ke odgovara so datata na smetkopotvrdata, dva izvestai gi imam smeneto datite i brojot na kleksani do sovrsenstvo (the perks of having computer engineer brother) i si imam povrateno pari ne mi napravile problem. Stvarno steta da mi propadnat parite a samo sto gi zemav kleksanite posle edna nedela se porodiv porano od terminot vo 36 nedela. Plus vrakam dve plati na rabota poso nemav 6 meseci staz i nemozev patoloska da otvoram, i ovoj mesec ke sum bez pari a bebcevo porano mi dojde me iznenadi… okolu 20tina kleksani i smetkopotvrda so 30. 100% vi garantiram deka pominuva izvestajot prepraven dvapati pravev povrat dvapati ne mi napravija problem. Pari ke vi vratam dokolu ve zaebam. :(