Многу е поголема веројатноста дека ќе ти ги вратат, отколку дека некој на фемина ќе ги купи со фотошопиран документ. Нема врска што е лек, имаш право да вратиш.
Vo site apteki so tolkavi bukvi pisuva kupenite lekovi ne se vrakaat i zamenuvaat, a ne pa posle dve nedeli…izvestajot od lekar mi bese za 30 kleksani ja na 60 go napraviv, isto i boleduvanje edno si go imav napraveno na 5 dena taka da sum sigurna vo toa ho zboram. Kako i da e ke si gi podnesam da mi napravat povrat na parite, a kleksanite u gjubre idat. Idi kupi nekoj lek i odi naredniod den vrati im go pa kazi ni sto si napravila
Имам вратено, еве конкретно Фемибион не е баш лек ама имам видено како враќаат во аптека и други работи. Ако си ги повратиш парите тогаш подари ги на некој. Има група на ФБ - Ковид 19 совети у сред пандемијава тие се многу баран лек.
Posle eden mesec sigurno ne. Pisav vo ovaa grupa, socijalni mrezi ne koristam. Zatoa ne sum informirana za taa grupa
Кажи ми како одеше тоа за рефундација, што документи треба и каде се поднесува? Дали треба да се примат сите па да се поднесе после датумот на кој ти завршуваат или нема врска?
Во која аптека враќаат лекови? Како може лек да вратат, па уште по две недели од купување? Кој гарантира дека лекот е соодветно чуван во тој период?
Smetka smetkopotvrda, kopija od izvestaj od specijalist da se sovpaga so datum na smetkata, potvrda od maticen ginekolog deka kleksanite se primeno vo domasni uslovi i kopija od transakciska. Treba da gi imas primeno skoro site za dva tri ne pravat problem bitno da ima pominato mesec od kkleksanite. Podnesivas vo zavod i toa e tos
Јас вака: Откако ќе завршам со терапијата, која е најчесто х30 дена, приложувам: 1. Извештај од гинеколог специјалист, во кој е наведена терапијата, 2. Образец од ФЗО, си го пополнувам дома, 3. Рецепт од матичен гинеколог, со потписи х30 и датуми како да сум ги примала во ординација, 4. Потврда од матичен гинеколог, 5. Фискални сметки, сметкопотврди и потврди за дефицитарност на лекот - за терапијата што сум ја примила.
Скроз ќе сум офф топик ама како гордо си го напишала постов дека си преправала на фотошоп боледување и колку клексани ти пишува во извештај за сега така да ти стојат, а некој има реална потреба од истите и не може да ти набави зошто нема по аптеките, свака ти част. Како ви држи вакви работи да правите еве не знам. Па кривично дело е тоа и воопшто не е за фалење па ни на форум.
Da taka napisav zasto cela bremenost ja pominav so lezenje vo krevet so stanuvanje samo do vc, i imam dva spontani od koi edniot mi e vo petti mesec, i cela bremenost od prv do posleden den se bockam so kleksani, pa za eden izvestaj ne mi se rizikuva da stanuvam i da odam po bolnici da cekam za da mi dadat nov izvestaj. Nesakav uste edno bebe da go rodam so indukcija mrtvo vo petti sesti mesec! Taka da, da gordo izjavuvam deka so fotosop go smeniv brojot na kleksanite! So genetski mutacii i dve mrtvi decinja sakas da kazes deka nemam realna pricina za da fotosopiram izvestaj??? Krivicno delo ili ne jas si zavrsiv rabota. Snajdi se prijatelke. Pozdrav
Jas ne popolnuvav obrazec, covek mi sredi nemu mu gi dadov site dokumenti. Nemora vo ordinacija da napise, kaj mene pisuvase vo domasni uslovi
Ostani si off topic, i ne sudi bez da ja znaes pozadinata. Za bebencevo sto go rodiv mi drzi i uste sto pati da go napravam istoto. Gi staviv 60 ne 30 za da ne odam vo bolnica po nov izvestaj. Ako tie dve mrtvi decinja ne se realna pricina za da si gi nabavam kleksanite za dva meseca namesto da odam dvapati, ondak neznam sto e realna pricina. Ne mu gi ukradov na nekoj sto ima realna pricina kako sto velis ti, otvorena vo petti mesec da odam po bolnici za izvestaj i emergency serklaz staven vo sesti mesec! haha ne fala bujrum idi ti. Ne sudi bez da znaes! Hah makedonska rabota da se tropaat gluposti naprazno i samo da se zbori i osuduva bez da se znae sto e i kako. Zatoa ne odime napred… ostani mi pozdravena i da ne dade gospod da pomines niz toa sto sum pominala jas! Ne samo ti, tuku na nikoj da ne dade gospod!!! Nikoj da ne doceka da mu go umrtvat bebeto vo nego i da si go rodi mrtvo, namesto da si go guska…
Историјата не ви ја знам и можам само да замислам низ што сте поминале и дека не ви било лесно. Нека ви е живо и здраво бебенцето да ве радува и да му се радувате, тоа искрено и од срце ви го посакувам. Понатака нема да навлегувам во дискусија. Се најдобро.
Ondak koga ne ja znaes pozadinata za nekoi raboti nemas potreba da sudis neli? Nemase potreba ni da ja zapocnes diskusijata ama denes site nesto smartass glumat.
Ne vrakaat pari bre luge za kleksani, opsto za nikakvi lekovi ne vrakaat pari pogotovo posle dve nedeli da gi vratis… imam vrateno viamtamini za trudnici sto mi gi utnaa i toa istiot den. Za kleksani ne veruvam. Ke probam ama nikade ne vrakaat
Може не на место прашањево ама некои трудници примаат и откакко ќе се породат...проверивте ддимери по порагајот за да знаете дека не ви требаат?