Da da provereni se nemam potreba da gi primam se e vo red. I jas mislev deka moze ke treba da priamm ama se porodiv mesec pred termin, a samo sto gi kupiv 5-6 imam bocnato, ke vidi mm vo apteka dali ke mu gi vratat, pred zgrada ni e aptekata ne znaat ama pak lekovi se i toa seriozni lekovi ne bi rizikuvale da gi vratat mislam , ama ke vidime
Само во болница примив 4 клексани и толку не ни испитав после тоа има уште 2 недели отоци и сами од себе спаднаа.
32гн ддимери 2140, двајца трансфузиолози тврдат дека немам потреба од клексани, аспирин прекинат. Аптт 28, пт 10. Што мислите?
Јани со пониски димери од твоите ми ги продолжи до пораѓај клексаните, аспиринот ми го прекина уште во 30та...
Јас до сега само аспирин пиев. Двете докторки велат за 32гн не се мн високи, а се водат по тоа што сум анемична 95хгб и како демек тоа е причината што се повисоки. Плус дека се добро на ехо.
аа епа друга ситуација... јас сум од почеток со клексан заради мутации. иначе не ти се високи, ама јас би ти препорачала да ги провериш за некоја недела пак, затоа што другарка со истава ситиација како твојата прво околу 2,000 и беа 31 недела нагло до 5.000 и дојдоа во 36та па ја ставија на клексан два пати на ден до крај... мада кај нејзе имаше индикации на ехо... бебето малку беше помало во однос на неделите... инаку за џејмисонот видов си пишала, јас со џејмисонот успеав само железото да го качам не и хемоглобинот... сега земав фероглобин како демек тој бил поише за хемоглобин па ќе видиме што ќе искочи и јас мака мачам само ми паѓа
Примаше ли претходно клексани? Јас почнав окулу 26та недела да примам, и еве до пред пораѓај ќе ги примам, ддимерите ми беа последно 36та недела 2100. Мене ме води Нино од систина, и ми кажа до пораѓај да ги примам.
Не. Не сум примала никогаш, ги следам од почеток, 15гн ми беа 680, 27гн ми беа 1630, сега 32гн 2140. До петокот пиев само аспирин. Во 26 колку ти беа? Само заради ддимери ти вклучија клексан?
Во 26та ми беа исто 2100, па примав 0.2 и за две недели ми се качија на 2500, и ми зголемија терапија 0.4. Таа си ја примам сега до крај терапија. Тебе таман ти биле, 1700 ми спомна Нино е граница. А веројатно ако ги прекинам ќе ми се качат пак. Инаку да, само поради ддимери ми дадоа клексани, немав никаква индикација, а и времињата ми беа таман.
Ти благодарам да знам бидејќи ќе закажувам за преглед мислев да не се за 1 недела да не идам по 2 пати.
Треба да испитам ддимери и хемостаза (со времиња), може ли да ми препорачате некоја од приватниве лаборатории? Мислам дека гледав во Биотек цел пакет, околу 2000 беше. Ама ако е подобро друга лабораторија, ве молам споделете која. Фала однапред