@Bubce38 фала ти мила за советот се боцнав баш таму каде ми кажа и ич не ме болеше стварно од инсулин повеќе боли… фала ти многу
Друшки, утре ке испитувам д димери и хемостаза, на сабајле пијам Аспирин а навечер клексан. Прашањето ми е да си се напијам утре Аспирин така? И дали треба гладна или нема врска? Убав ден
Мене Нино од Систина ме тераше од сабајле прво да се боцнам клексан па тек онда на вадење крв. Аспиринот вечерта. Ова само кога испитував хемостаза и д димери
Утре ќе добијат во Виола, а денес ние најдовме во Ани фарм во Капитол како што рече @ivani30 и и благодарам многу на споделената информација
Од последниот извештај за клексаните сестрата од кај матичниот гениколог не ме внела во системот и сега не може да ми издадат рецепта од датумот кога ми е извештајот за рефундирање на средствата...друго се имам ...извештај , сметкопотврда со фискална , ама нема рецепта од таа дата...што мислите да ми даде сега рецепта откако се испримени дали ќе прифатат од фондот или да си се опростам од 100 евра
Цела бременост од таму земав ни Не ти треба рецепта, само извештај од кој датум до кој датум е приман клексанот
До сега 2 пати поднесував и ми даваа рецепта , на неа стоеа датумите кога се примени инекциите...во секој случај фала ти , ќе пробам и без рецепта
Девојки, д димери и хемостаза кај правите? Матичната ми вели само по индикација давале упат за такво нешто од ремедика ми викаат да испитам убаво било а незнам каде е најефтино. За првото не исптував и тогаш ми викаа немало потреба сега незнам што да правам.
На Трансфузиологија. Матичната како бремена може и треба да ти даде упат за таму. Доволна индикација е бременоста И да убаво е да испиташ без разлика што немаш индикации. На државна е бесплатно за трудници, побарај повторно упат од матичната
Во Авицена само Д-димерите се 800 ден. Хемостазата е уште околу 1200 ден плус. @ni.na со термини е на Трансфузиологија. Од 15-6 декември имаше прв слободен.