Тешко дека аспирин ќе заврши работа во твојава ситуација, според мене ке мора клексан, и оди утре не чекај до понеделник, бидејки бебето веќе касни со неделите, убаво нека ти ја видат постелката, ако не може матичната отиди си на приватно утре, не чекај.
На погоре наведеното прашање еве го и документот од лабараторија ако некој се разбира нека ми пиши ве молам многу ми е страв моментално се водам како 30 недела а на ехо бебушо личи за 27 недела
И што треба да значи тоа ? Можи да влијае на плодот ? пошто мене докторката пред 2 дена ми рече дека плодот си е супер 27 недела сум по ехо тежи 1067 грама а по недели 30 сум била
Ако добро те разбрав, три недели ти е помал плодот? А матичната вика дека е ок? Отиди на второ мислење да си бидеш раат.
Си има во секое тромесечие до колку смее да се. Мислам во трето е до 3000. Како и да е најдобро консултација со трансфузиолог и продолжување клексан.
Да до 1700, мене и ми беа околу 2000 и јани ми рече не е страшно, @Iphone7 одма на гинеколог, имаш скратени времиња и д димери високи,....
И мене ми беа 2000 па ми рече ок е терај до крај со по 1 клексан. Може затоа сум си увртела дека е до 3000
Zdravo mamicki, 15+2sum i vcera pravev ispituvanje pa bi sakala vase mislenje. Doktorot mi rece da prodolzam uste 3nedeli da se bockam so kleksan 1x1 kako i do sega pa za 3 nedeli pak da napravam ispituvanje
Мислам дека до 2600 се океј сега ми кажуваше општиот матичен и ти веќе си примала терапија. Моите на 7 декември беа 1270 и времиња океј а сега 3300 и две времиња на граница утре ќе одам кај матичната имам неколку лакуни а бебе е супер и е понапредно. неколку дена и протоци се супер .. може за толку краток период да се качат толку? Иначе не примам никаква терапија пошто денес дознав ваљда ќе ми препише клексан. Има ли простор за грижа , многу голема паничарка сум? 28+4 сум.
Ќе треба терапија да си бидеш покриена и да не се секираш. Ќе си следиш редовно, фати си термин на трансфузиолог. Во однос на следење протоци на приватно можеш да одиш кај др. Симонида во Ремедика. И јас сум иста да можам секој ден би одела на ехо
Кај нас често има термини за проверка на д димери и хемостаза ќе ги следам обавезно , само сега ќе пукнам со психава искрено
Со резултатите правец на трансфузиолог да ти пише клексани. Матичните не секогаш се замараат баш со оваа тематика.