Здраво, дали може помош совет некоја од вас? 33 недела со покачени д-димери 2100, а матичниот гинеколог вели нотмално е да бидат покачени. Бебушот по мерки од ехо одговара на 31 недела. Исто на тоа гинекологот вели дека е во ред, па не можело сите бебиња да се родат големи, нема простор за паника, се ми било во ред. Дали некоја има слично искуство? Ве молам за совет, збунета сум цела, ме фаќа паника.
Јас имав во 29 2350 ме ставија на клексани дека сум дијабетичар 10 дена после контрола 2600 па пауза 20 дена после пак испитав 2790 ајде пак боцки 10 дена на контрола 2000 бев 31 нед и ми рекоа во ред е нормално е и ете сега ќе одам понеделник пак на проверка а бебе 1/2 недели понапредно така да слушај доктор, имаш индикации? Јас сум со дијабет и лакуни затоа мерам често
Јас имам лакуни на постелка, не сум дијабетичар. Изгледа ќе остане така без никаква терапија, докторот вели се е во ред.
Мешиња , почнав со боцкање на Fraxiparine а претходно боцкав Клексан ама немаше сега па земав од овие , е сега кога се боцкав со Клексан имав бол најнормално од лекот а со Fraxiparine воопшто . Правам нешто погрешно или таков е лекот?
И ја имам лакуни ситни и имам покачени д димери , ги провери ли и ти? Едит : сега прочитав дека си пишала 2100 , до 2200 толерираат така стои у резултатите од Авицена.
Gledam deka site proveruvate D Dimeri Jas sum vo stranstvo i nikoj dosega ne mi proveril.Se plasam da ne nastane nekoja komplikacija Doktorot veli ovde ednostavno ovde po dr protokol pregleduvam
Ima li prostor za grizi ..d dimeri mi se namaluvaat no vreminja se kratat . Celo vreme sum na fraksiparin 0,6 i si prodolzuvam isto taka mi kaza doktorot
Доктор Гинеколог или Трансфузиолог? Најдобро да се консултираш со трансфузиолог (евентуално) ако има потреба да ја промени дозата или фраксипаринот за клексан....
Да Мали модрици ми се прават и тврдо под кожата како поголеми топченца. Јас сум 33та недела, а боцкам скоро од почеток и веќе баш имам болка на секое боцкање од што нема слободно место што не е избоцкано (боцкам само во рака) и едвај чекам да прекинам да боцкам Си се пожалив малку
Јас знам дека излегуваат модрици ама за топченцава се исплашив. Јас се боцкам скоро 2 месеци и се боцкам во стомак. Ти благодарам на одговорот
И јас се боцкам со клексан веќе месец дена. Модрици има се мачкам со хепатромбин 3 пати дневно ама џабе си ги има. Топчиња исто ми се јавуваат се зависи кој како ми ја збрцал искрено, зошто не се боцкам сама туку одам те кај матичната, те по дежурни амбуланти за викенд и празници. Од сите тие една сестра ми рече да пробам да направам паста од нишесте со вода и такви облоги да ставам на рацете демек проаѓале модриците, ама јас уште не сум пробала за да потврдам