Страв ми е сама Знам дека сите сами се боцкаат, ама јас ептен коркаџика испаднав, а и маж ми не се нафаќа
Не боли ич боцката, само лекот мене ме боцка на десна рака жал му е кога ме гледа сама дека се боцкам ама некако се убедуваме ја лева он десна хаха Ама како се спрема пред да ме боцне циркус е
Нема гајле. Мене ми се лошеше да гледам боцкање ама некако се охрабрив. Прв пат сама кога ставав 20мин психички се спремав со инекцијата во рака
Мила ако ти кажам дека "бегав" од инекции и сл .... ќе те охрабрам? А стигнав до да ги боцкам сама клексаните а и мм да ме боцка.... Надмини го стравот за едно игличе од 1цм ќе се малтретираш до амбуланта? Баш замоли ја сестрата да ти " објасни" дека нема да згрешиш ако се обидеш сама
И јас имав страв, еднаш бев на брза помош и таму ми рекоа ти ако се плашиш од ова, ич не го прави. Малце обратна психологија, ама после пробав па ич не боли. Маж ми имаше повеќе страв, он ќе ме боцнеше и одма ја вадеше иглата. Еднаш, два пати така и му реков фала, не треба. После сама се боцкав во стомак, пролутекс на една страна, клексан на друга, и обратно следниот ден. После ќе се испраксираш за брзо време, немаш гајле.
Јас на почетокот боцкав во рака и нога и бев ужас од модрици, додуша не се боцкав сама мм ме боцкаше ама бев греотилуци, најголема среќа што поладно па не носев кратки надвор...ама по убедување од доктор во ремедика дека боље е во стомак почнав сама од 25н негде и сум раат...ем не замарам никој, ем нема модрици, ем не боли ☺️
Аве каква обука фаќаш на пошироко за да кренеш салце, ставаш клексанот под 90 степени и толку..не ти треба обука...два, три пати ставање и ќе бидеш исто како матичната
И јас се боцкам сама, во стомак и во бут најмалку ме боли. Како тоа под 90 степени агол? Мене ми рекоа 45 степени, косо, поткожно.
точно... не се замарајте јас ги ставав и под 45 и под 90 секако делуваат .. матичната ми кажа под 90, а во систина под 45 па ги боцкав и така и така
мене искрено под 90 помалце ме болеа и помалце модрици ми правеа... на крај отрпнав и секако ништо не осеќав
Ставајте мраз, држете едно 2 минутки пред да боцнете се здрвува местото, така ја поминав цела бременост боцкајќи се.
Може да те здоболи некогаш како и да ставиш, ако се боцнеш на веќе боцнато...ама у секој случај не боли толку многу клексанот