Зар има термини за трудници? Или даваат рефундација и преку матичен ако отидеш со упат па они после на трансфузија да сменат шифра? Дека пред година и нешто не даваа од трансфузија па затоа прашувам
Мене трансфузиологот кога одам на преглед ми закажува следен преглед кај него. А првиот пат ми закажа матичната ама не ми текнува под која шифра. Иначе да тешко е со термини многу.
А мојава на трансфузија ми вика не закажувам јас пак матичен . Цццц…. а пред 4 години цело време она ми закажуваше . Среќа имаше термин од матичниот
Луди се скроз. Кој како сака си прави, за секој различни правила имаат, хаос Среќа на крај сум, дај боже веќе да неморам ич да одам
И ја нејќам очи да им видам и првите три месеца сама си купував клексани ама како иде времето се поише трошоци има па сакам да си рефундирам.
Јас сум 7ма недела а Д-димерите 4200... Претходно примав клексани бидејќи ми беа 4500, најверојатно пак ќе примам
Јас на толку по 2 пати сум нонстоп..кај мене само паѓаат до кај 3000, па идат накај 6000 ама ги немам прекинато ич до сега
Женски да ве прашам вие до крај што се боцкавте колку време пред пораѓај ви ги прекинаа...онака информативно ме интересира
Здраво ме интересира мислење дидимерите ми се 2.153 , 30 та недела сум бремена, матичната ми вика и да и не , за клексан, искуства..?
Јас сум со ковид, 33 недела. Димери 2520. Моментално се боцкам клексан од 0.4. Дали некоја има искуство дали после ковид ќе се регулираат?
Не се многу , како сакаш ти ако сакаш барај упат за на ГАК да ти дадат извештај и ќе ти кажат колку време да се боцкаш ама реално не се многу за таа недела мене Димчев за 2700 у 31ва ми кажа дека не се многу за трето тромесечие.
Од почеток ги примам...негде накај 8н проверив дека имам човек на трансфузиологија па ајде да виделе се на време и среќа дека беа високи па одма почнав..сега сум за некој ден 37н...до 22н бев по еднаш, од тогаш наваму по две...само ддмерите ми се високи
Ај едно прашање. До сега испитувам димери и фактори на хемостаза во Авицена, бидејќи не се маткам по клиники, треба да мирувам. Сега ме советуваат да испитувам на Клиника. Па прашањето ми е, дали тие што испитувате на Трансфузиологија добивате само резултати за димери и времиња или плус совет? Или си е тоа посебен термин кај доктор? Обично за колку време се резултатите готови? И Потврда дека се примани клексани земате од матичен гинеколог или матичен општ? Бидејќи и тие и тие боцкаат фиктивно до душа .
Мислам дека со упат од матичен можеш да одиш да испиташ само димери и хемостаза, а термин (совет) од трансфузиолог си се закажува посебно. Е сега можеш и да почекаш и на добра воља трансфузиологот да те прими за консултација. Резултатите се готови истиот ден и ги испраќаат кај матичен доктор. А потврдата за примени клексани ја издава матичен гинеколог. Јас до сега закажувам термин кај трансфузиолог и тој ми дава интерен упат за проверка на димери и хемостаза, така да не сум сигурна за првиот дел.
Матичниот гинеколог може да ти даде упат за лаб. но без мислење. Ист ден се готови За преглед мора матичен општ да закаже. @ray111 мене ми ги прекинаа еден ден пред пораѓај