Imam ispusteni veni, od samata bremenost i od nekoj kg poveke se stvorilo tromb. 9ti mesec sum, primam terapija veke 2 meseci kleksan namaleno e no ne e celosno isceznat trombot, doktorite sega se zadovolni od napredokot no za poragjaj postoi nekoj rizik i zatoa baram dali ima nekoj so slicno iskustvo
Извини како го примети тримбот? Како го дијагностицираа? Со лесно и позитивна мисла. Докторите знаат и имаат искуство, ќе помине се во најдобар ред
Zdravo sakav da ve prasam kaj go bockate fraxiparine vo tekot na bremenosta, jas sum 14 nedela i se bockam na noze i race, nekako se plasam mnogu da se bockam na stomak dali imat ist efekt i vo race i vo stomak ako se bockam?
Zdravo sakav da ve prasam kaj go bockate fraxiparine vo tekot na bremenosta, jas sum 14 nedela i se bockam na noze i race, nekako se plasam mnogu da se bockam na stomak dali imat ist efekt i vo race i vo stomak ako se bockam?
Imav bolki vo nogata t.e vo predel na kolenoto bese vospaleno, toplo i na dopir bese kako topce so poseta na doktor i so pregled i dopler se utvrdi deka e tromb. Fala vi se nadevam ke pomine se vo najdobar red
Еве ги референтните вредности( множи по 1000 за скалата на твојата вредност). Ми личи дека е ок твојата вредност
Девојки знаете ли како треба да гласи упатот со која шифра од матичен за хемостаза и ддимери? Некоја што брзо земала ако може да пише слика. Фала
Здраво, исто и јас сум 14 недела јас се боцкам фраксипарин во стомак 2-3 прста мерам од папокот да биде растојание таму најмалце боли а сега зашто ептен веќе втор месец се боцкам да одморам малце почнав во рака и повеќе ме боли на рака, инаку имат ист ефект во нозе не сум се боцкала никогаш.
Ја сум 19та недела и ми е страв некако дане направам беља. До сега и ја во стомак ги ставам. Ти Благодарам на одговорор
Јас од почеток ги ставам во стомак, 19та недела сум сега малку ми е страв да продолжам во стомак да ги ставам.
До сега и ја во стомак ги ставам само неколку пати во рака и стварно е најбезболно, само што ми е страв некако да продолжам во стомак 19та недела сум.