Д-димери во бременост

Discussion in 'Бременост' started by butterfly.mk, Sep 21, 2013.

1. V.N.

V.N. Популарен член

Кај да барам 2 мислење, се мрднав денес. Јани вика не си требала ни до сега, само по индикации од гинеколог ако имало незнам што, а матичната мислам дека го нема ни прочитано извештајот од минатиот пат

2. eli25

eli25 Форумски идол

А кој ти даде?

3. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Јас би ти ја препорачала др. Павлина- трансфузиолог во Ремедика. Провери ако можеш консултирај се со неа.

feminka#11 and V.N. like this.
  4. macalavica

macalavica Популарен член

Јани сигурно знае дали за мутации ти треба клексан или не, и плус ги гледа резултатите од ддимери и хемостаза.Павлина од Ремедика јас лично не ја преоирачувам, бев кај неа лани, ми остави впечаток дека ништо не разбира.

Ivana33, eli25 and V.N. like this.
  5. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Вие што промате 2x1 Клексан и Аспирин секој ден, како се боцкате ? Мислав сабајле и вечер кое време се боцкате со Клексан, а кое време го пиете Аспиринот?

6. princess5

princess5 Форумски идол

Сабајле 9 и вечер 21ч а аспиринот некаде накај 15-16ч

7. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Јас 11ч сабајле и 23ч вечер за клексан, аспирин пијам преку еден ден во 05:30 сабајле бидеќи Јани ми рече да го пијам на гладно и да има разлика од клексанот.

Jasmin@ likes this.
  8. ni.na

ni.na Популарен член

Да не знаете дали на трансфузиологија има термини неделава за д димери и хемостаза или си одам на приватно?

9. V.N.

V.N. Популарен член

Јас вчера бев ама на закажано и со доктор, кога завршив ги прашував на шалтер како да закажам за проверка на д димери и хемостаза без консултација со доктор бидејќи за кај него нема термин, ми рекоа преку матичен гинеколог или општ, секој ден пуштале по 40 термини.
    Ај баш ако пробаш вака те молам пиши да знаеме и ние, зошто ако чекаме термин кај доктор за да провериме и ова ќе се породиме

ni.na likes this.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Не да имаш впечаток туку така е. Колку лошо искуство имам со неа. Ми рече пиј обична фолна ама појачана и тоа. Ми правеа испитувања на хемостаза па излезе немаат реагенси за се и на крај ми рече : девојче ај оди сега на клиника на трансфзуија втора смена е тој и тој колега замоли го да те прими, да ти ги допраи другите анализи . А си лупнав 100 евра па барав врски на трансфузија
    И сега во Ремедика гинекологот ми вика ми треба второ мислење од трансфузиолог. И од кој викам. Од Павлина. Ау извини ама моја нога кај неа не стапнува.На клиника си терам

macalavica likes this.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Матичната - гинеколог ми рече имало цело време. Јави се да ти закаже

12. feminka#11

feminka#11 Истакнат член

Како ништо не разбира др.Павлина од Ремедика??? по што свативте дека не разбира ништо вие @macalavica сте трансфузиолог? јас одам кај нејзе два месеци ме следи и сум задоволна не зборете така има и други членки сигурно што биле кај нејзе неможете така да зборите стварате несигурност еве и кај мене што одам кај нејзе.

13. macalavica

Па јас тврдам дека не разбира,според моето искуство со неа, и јас одев кај неа лани, ми даде терапија само за 20 дена клексан и ми ми ги прекина, воопшто не ме насочи да испитам нешто дополнително, иако имав скртени времиња, и плус автоимуна состојба.Ако е во приватна клиника не значи дека е стручњак, и дека се знае, доста ги величате докториве по приватни клиники.Воопшто не се позамара жената да ме следи и да ми одреди соодветна терапија.Јас имам специфичен случај со автоимуни антитела за лупус и сјорген кај кои по протокол треба да се дополни и антикоагулантна терапија за да има успешна бременост ама дотичната докторка не е доволно едуцирана за жал. Од еден куп неспособни доктори како неа што ме третираа како експериментален глушец лани го изгубив бебето во 29 недела.Сега поучена од предходното искуство сменив и матичен лекар, и ревматолог и трансфузиолог. Имам терапија според сите протоколи за високо ризична бременост при автоимуно заболување и верувам дека овој пат ке успеам да родам здраво бебе. Подобро фати врски или окапи чекајки на трансфузиологија да дојдеш до Јани да не си ја чукаш главата како мене на крај, ова најдобро намерно ти го советувам.Батали ја Павлина.

14. ni.na

ni.na Популарен член

Нема термини мене за неделава ми требаше немало ништо, а да не знаеш далу може било кое време да се испита или на гладно треба?

15. V.N.

V.N. Популарен член

Немора на гладно, кога сакаш

16. ivani30

ivani30 Популарен член

macalavica likes this.
  17. macalavica

Ме следи ревматолог, пијам плакенил.

ivani30 likes this.
  18. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Ама зошто мислите одма дека некој ги велича само зашто се во приватна клиника. баш ми е жал што сте имале такво искуство со неа, ама има и луѓе со многу позитивно искуство.

Еве моја братучетка после 3 спонтани абортуси истера успешна бременост благодарение на неа.
    Нормално дека не би ја препорачала некому кој е на мака само зашто работи во приватна клиника.

19. Emi1988

Emi1988 Истакнат член

So mutacii kleksan se prima do kraj na bremenost, smeni go transfuziologot baraj vtoro mislenje pred da prekines

V.N. likes this.
  20. ivani30

ivani30 Популарен член

И јас пиев затоа те прашав, и истерав некако

macalavica likes this.