Конечно имам термин на 14 на трансфузија После тоа верувам резултатите чекаш да ги види некој и се тупкаш кај Јани, па така започнуваш да одиш? На Гак ми ги прекинаа клексаните, ама матичната не е мирна поради времињата, па ќе следам димерите и времињата на 7 дена.
Знам дека ќе се боцкам пак ама од вас поискусните да ми кажете што мислите за времињата , утре сабајле ќе одам во болница за извештај па ме интересира ваше мислење?
Да .. 37+1 сум Се боцкав околу 30та недела се намалија на 1800 и викам сега пред крај да не мислам ги проверив и убаво ме изненадија хх ама боље да знам и да се боцкам. Фала ти на одговорот
Да прашам случајно на некоја од вас да не и рефундирале за клексаните? Има поднесено пред 4 недели, абер немаат
Да јас. Лани бев еднаш кај неа. Полошо нигде немам поминато, со упат за вени, како и кај Јани што гласи упатот. Лом ме направи без причина, не сум била за кај нејзе она била за вени, дрн дрн јариња... На уште што не ми изнакажа, викам добро ако не сум за кај вас упатиме за кај сум, со сите можни испитувања отидов, и викам не сум јас медицинско лице да знаев дека со плачки и со нервози ќе си отидат немаше воопшто да одам. Тогаш и никад више. Не би ти ја препорачала, по моето искуство!
Ni slucajno kaj nea. Od kaj ne razbira pa odozgora drska, arogantna. Me prakase za dopler na veni negde privatno da pravam, a jas nosam rezultati za genetki mutacii dali I kolku da se prima kleksan. Samo Jani, covekot e car
Ми фатила матичната термин кај неа, чекав цел месец. Имам кај неа на 3ти термин од општ, а испитувања од Авицена. На 14ти имам термин пак од гинекологот за испитување на крвта па ќе гледам да се пикнам кај Јани со резултатите. Искрено димерите ми растат, а на Гак ми ги прекинааа клексаните, морам да одам кај Румена и да се надевам на терапија, макар и да се расправам. Значи ќе се спремам за урлање па можда ќе завршам работа хаха. За клексаните и мене ми е поднесено до фондот, ама чекам сеуште.
Следи термини кај Јани почесто. Ако се сите зафатени, јас вчера начекав попладнето еден го ослободиле на 14 март и одма се јавив кај матичната ми го фати иначе ќе требаше да чекам за април да пуштат
Општиот ми закажа кај доктор како преглед, а гинекологот ми закажа за боцкање крв и следење димери во бременост. А со приоритетен упут бил некој? Како поминал?
Здраво девојки имам поднесено за клексани уште во декември и требаше да ми исплатат 11000 но на крај на декември ми исплатија 6500 денари, значи ми останаа уште 4500 и уште ми ги немаат исплатено. Каде може да прашам дали ми се одобрени или не?
Ти стигна писмо кога ти исплатија 6500ден? Пред тоа или после тоа? Таму пишува образложение колку се одобрени за исплата, случајно да не не ги признале сите? Можеш да се јавиш во фондот за здравство во твојот град и ќе ти кажат кој локал е за рефундации, ќе се поврзеш и ќе прашаш конкретно.
А дали некој знае дали некаде е официјално објавена референтната цена на клексаните што треба всушност да ни ја рефиндираат? Јас неможев по нет да најдам никаде таков документ