Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    2.873
    Еве на решението ја пишува со ддв вкупно. И на целата пресметана сума одземаат за партиципација плус.

Прикачени фајлови:

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mcluckie

mcluckie Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    105
    Ми стигна дека ми признале во износ од 9000 а ја поднесов во износ од 15750. Изгледа не ми ги признале сите, ама не разбирам зошто. Ќе проверам ќе се јавам

3. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    2.873
    Јави се утре во фондот и ќе прашаш.

На mcluckie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.999
    Допаѓања:
    123.770
    Закажува општ матичен со шифра за тромбоза.
    Одиш кај него па те праќа на боцкање.
    Павлина не.

Да го начекаш некако Јани у ходник?
    Еднаш таа Румена ја менуваше Елена, лом ме напраи. Требало кај гинеколог да одам, што не “прибирала “ Елена. Ко стадо овци да сме :envy:

@V.N. и кај мене нема, пред месец поднесов. Имало нов директор и сеа јово на ново , дури потпише :(

На Eli23 и V.N. им се допаѓа ова.
  5. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.169
    Допаѓања:
    14.086
    Они не мислат, бебе ко ќе се роди тогаш ќе ни рефундираат:D знаат дека тогаш ќе ни требаат повеќе пари

На Marija2007 и eli25 им се допаѓа ова.
  6. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    14.131
    Смеат ли они да се у минус ?
    Се си рачунаат затоа и не рефундираат како што треба ама од мака си поднесуваме ..

На Anaroz1 и V.N. им се допаѓа ова.
  7. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.928
    Допаѓања:
    4.806
    ако не ти се купени првите од денот на извештајот не ги рефундираат, мене така ми правеа на пример 60 клексани препишани на 5ти ја сум ги купила на 10ти и ќе ми скратеа 5 (facepalm) пошо се ненормални, примав цела бременост и нели некогаш имав останато од предходните што ми биле препишани до нареден преглед не можам јас точно да истемпирам, пробав и да се објаснувам ама џабе, образложението во решението им е дека не си почнала на време да ја примаш терапијата иако ти не си ја ни прекинала од прв ден нели ама тоа е нашата чудесна земја, се што може да се стави во џеб на наша штета

На macalavica, Eli23, mcluckie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    1.059
    Јас бев кај Павлина со резултатите од општа болница. Бидејќи сум од друг град со резултатите од неколку месеци што ги имав со мене. Ми ги прегледа сите и врз основа на тие ми препиша терапија. Секако дента и во ремедика си направив испитување. Јас, сум презадоволна од неа. Многу љубезна, фина и културна

9. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    1.059
    Зашто мака си мачите дур ве исплатат? Јас штом поднесам одма ми рефундираат, за недела дена. Може што сум од помал град или нема врска?

10. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.901
    Е како така,еве мене на последниот извештај ми препишаа 50 ,најдов купив 40 минатата недела уште 10 чекам да стигнат да ги докажам.300 врски фаќав во 4 аптеки да ми ги сочуваат.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.169
    Допаѓања:
    14.086
    Епа незнам, може и тоа има врска. Јас сум од Скопје. Еве точно 1 месец како сум поднела ни решение ни ништо, а веќе утре задутре треба за друга тура од 40 комада да поднесам

12. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.169
    Допаѓања:
    14.086
    Е како бе така, што ако неможам, немам пари тој ден? А фискалните нели се доказ дека се купени? Или па ние сами си ги куцаме по дома? Свашта!

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.928
    Допаѓања:
    4.806
    не мора сите, туку барем 5 клексани да ти се купени од тој ден, не знам јас тука што читав имаше и членки што немаа проблем, а мене на секое поднесување ми кратеа и ми рефундираа од датата кога ми се купени првите,другите не ми ги признаваа.

фактички ми ги рефундираа од датумот на првата фискална, ако имав луфта, а имав измеѓу датумот на извештајот и на фискалната не ми ги рефундираа за тој период :wasntme:

а јас не ги купував одма пошо ми препишуваа по 60 клексани, а идев на преглед на пример на 50 дена и ќе ми препишеа нови и фактички имав уште 10 останато на пример и не морав одма да ги купувам новите... пробав да им објаснам дека треба едно досие за една личност да водат и така ќе имаат прегледност, ама не секое барање они го гледаа индивидуално

Последна измена: 2 март 2022
  14. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.169
    Допаѓања:
    14.086
    Па исто и јас, еве конкретно бев пред 1 недела и ми препишаа 50 клексани што уште не сум ги земала зошто имам уште 2 од претходните, а овој пат најдов термин повторно за 3 недели што значи нема да ми бидат потрошени тие 50. Глупост жива, значи државава на маката ако не не дотолчи нема како поинаку

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    1.059
    Јас по 60 земав, сега ми намалија на 30. Гледам на темава дека и тешко се наоѓаат. До сега фала му на Бога и за тоа сум немала мака. Во секое време имало.

16. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.169
    Допаѓања:
    14.086
    Јас вчера прашував во еурофарм ми рекоа дека добиле поголема залиха, ама се потрошиле. Сега планирам да одам да барам по други аптеки да видам што ќе ме снајде

17. mcluckie

mcluckie Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    105
    Поднесувам документи за рефундација на средства во Скопје сакам да се јавам на фондот но не знам кој локал е, доколку знае некој нека ми помогне :)

18. bbeebbee

bbeebbee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    Јас имам Фраксипарин кој сака ,со рок се со се по цели кутии комплет неотворени.

На Arababy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    1.059
    Ако си од ск потешко се наоѓа. Јас во помал град и има колку сакаш.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.169
    Допаѓања:
    14.086
    Најдов во една приватна аптека кај мене во маало :)