Д-димери во бременост

Discussion in 'Бременост' started by butterfly.mk, Sep 21, 2013.

1. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Еве на решението ја пишува со ддв вкупно. И на целата пресметана сума одземаат за партиципација плус.

Attached Files:

V.N. likes this.
  2. mcluckie

mcluckie Истакнат член

Ми стигна дека ми признале во износ од 9000 а ја поднесов во износ од 15750. Изгледа не ми ги признале сите, ама не разбирам зошто. Ќе проверам ќе се јавам

3. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Јави се утре во фондот и ќе прашаш.

mcluckie likes this.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Закажува општ матичен со шифра за тромбоза.
    Одиш кај него па те праќа на боцкање.
    Павлина не.

Да го начекаш некако Јани у ходник?
    Еднаш таа Румена ја менуваше Елена, лом ме напраи. Требало кај гинеколог да одам, што не “прибирала “ Елена. Ко стадо овци да сме :envy:

@V.N. и кај мене нема, пред месец поднесов. Имало нов директор и сеа јово на ново , дури потпише :(

Eli23 and V.N. like this.
  5. V.N.

V.N. Популарен член

Они не мислат, бебе ко ќе се роди тогаш ќе ни рефундираат:D знаат дека тогаш ќе ни требаат повеќе пари

Marija2007 and eli25 like this.
  6. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Смеат ли они да се у минус ?
    Се си рачунаат затоа и не рефундираат како што треба ама од мака си поднесуваме ..

Anaroz1 and V.N. like this.
  7. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

ако не ти се купени првите од денот на извештајот не ги рефундираат, мене така ми правеа на пример 60 клексани препишани на 5ти ја сум ги купила на 10ти и ќе ми скратеа 5 (facepalm) пошо се ненормални, примав цела бременост и нели некогаш имав останато од предходните што ми биле препишани до нареден преглед не можам јас точно да истемпирам, пробав и да се објаснувам ама џабе, образложението во решението им е дека не си почнала на време да ја примаш терапијата иако ти не си ја ни прекинала од прв ден нели ама тоа е нашата чудесна земја, се што може да се стави во џеб на наша штета

8. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Јас бев кај Павлина со резултатите од општа болница. Бидејќи сум од друг град со резултатите од неколку месеци што ги имав со мене. Ми ги прегледа сите и врз основа на тие ми препиша терапија. Секако дента и во ремедика си направив испитување. Јас, сум презадоволна од неа. Многу љубезна, фина и културна

9. ShtruMfeticka

Зашто мака си мачите дур ве исплатат? Јас штом поднесам одма ми рефундираат, за недела дена. Може што сум од помал град или нема врска?

10. macalavica

macalavica Популарен член

Е како така,еве мене на последниот извештај ми препишаа 50 ,најдов купив 40 минатата недела уште 10 чекам да стигнат да ги докажам.300 врски фаќав во 4 аптеки да ми ги сочуваат.

Eli23 likes this.
  11. V.N.

V.N. Популарен член

Епа незнам, може и тоа има врска. Јас сум од Скопје. Еве точно 1 месец како сум поднела ни решение ни ништо, а веќе утре задутре треба за друга тура од 40 комада да поднесам

12. V.N.

V.N. Популарен член

Е како бе така, што ако неможам, немам пари тој ден? А фискалните нели се доказ дека се купени? Или па ние сами си ги куцаме по дома? Свашта!

stsmua05 likes this.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

не мора сите, туку барем 5 клексани да ти се купени од тој ден, не знам јас тука што читав имаше и членки што немаа проблем, а мене на секое поднесување ми кратеа и ми рефундираа од датата кога ми се купени првите,другите не ми ги признаваа.

фактички ми ги рефундираа од датумот на првата фискална, ако имав луфта, а имав измеѓу датумот на извештајот и на фискалната не ми ги рефундираа за тој период :wasntme:

а јас не ги купував одма пошо ми препишуваа по 60 клексани, а идев на преглед на пример на 50 дена и ќе ми препишеа нови и фактички имав уште 10 останато на пример и не морав одма да ги купувам новите... пробав да им објаснам дека треба едно досие за една личност да водат и така ќе имаат прегледност, ама не секое барање они го гледаа индивидуално

Last edited: Mar 2, 2022
  14. V.N.

V.N. Популарен член

Па исто и јас, еве конкретно бев пред 1 недела и ми препишаа 50 клексани што уште не сум ги земала зошто имам уште 2 од претходните, а овој пат најдов термин повторно за 3 недели што значи нема да ми бидат потрошени тие 50. Глупост жива, значи државава на маката ако не не дотолчи нема како поинаку

Anaroz1 likes this.
  15. ShtruMfeticka

Јас по 60 земав, сега ми намалија на 30. Гледам на темава дека и тешко се наоѓаат. До сега фала му на Бога и за тоа сум немала мака. Во секое време имало.

16. V.N.

V.N. Популарен член

Јас вчера прашував во еурофарм ми рекоа дека добиле поголема залиха, ама се потрошиле. Сега планирам да одам да барам по други аптеки да видам што ќе ме снајде

17. mcluckie

mcluckie Истакнат член

Поднесувам документи за рефундација на средства во Скопје сакам да се јавам на фондот но не знам кој локал е, доколку знае некој нека ми помогне :)

18. bbeebbee

bbeebbee Истакнат член

Јас имам Фраксипарин кој сака ,со рок се со се по цели кутии комплет неотворени.

Arababy likes this.
  19. ShtruMfeticka

Ако си од ск потешко се наоѓа. Јас во помал град и има колку сакаш.

V.N. likes this.
  20. V.N.

V.N. Популарен член

Најдов во една приватна аптека кај мене во маало :)