Извештај од трансфузиолог или од Гак, фискални и сметкопотврда од аптека за купените клексани, лична карта, трансакциска сметка, потврда од матичната нза примени клексани (од се копии). Се доставуваат во ФЗО кај Југо дрво.
10.822 мене ми рефундираја за 60. Јас имам поврат вчера а документи доставив на 2 или 3 март. Писмото ми стигна во понеделникот.
Извештај од гинекологија дека по препорака на трансфузиолог препишани ти се толку и толку клексани (они си знаат) од кај матичната потврда дека си ги примила и рецепт, фискална, сметкопотврда(ми рекоја во фондот нема потреба да носиш, појќе и не носам) ама ти за секој случај имај си и копија на трансакциска с-ка
Здраво денес мерев дедимери и ми испаднаа 1690 а сум 26 недела дали има простор за паника? Утре сум на гинеколог а не ми се чека.
И ја мислам се ок. Знае ли некој колку е горна граница во трет триместар до колју толерираат да не се прима клексани?
се испитуваат доколку плодот заостанува во развој, се случува згртчување на крвта и се оневозможува хранливите материи да стигнат до плодот и без индикации се проверуваат тие ддмери (матичната ме прати во прво и второ тромесечје) не знам дали живееш тука или во странство, но тука проверка на ддмери спаѓаат во редовни контроли
Не сум во Мк, во прва бременост бев и никогаш не ми ги проверија. Ова пред 9 години. Сега сум надвор од Мк и прашав, ама сум немала ризик фактори и не ми проверуваат. А еве прележав и корона. Летово оти претходно имав прележано корона, проверив и беа 190. Кога прв пат прележав исто проверив и беа 200, и времињата беа во ред. Затоа прашав постојат ли некои индикации.
Zdravo devojchinja, me interesira kako naogjate termin kaj dr. Jani. Eve jas denes od 7 i pol sabajle se javiv ama matichnata ne mozeshe da mi zakaze, zoshto imashe samo zafateni(obelezani so crveno) i rezervirani( obelzano so portokalovo). Jani ne sakashe da mi zakaze, a sekoj prethoden pat on mi zakazuvashe. Ve molam koj drug transfuziolog e dobar i privaten neka e.
Јас мислам дека може и кога е портокалово барем мене матичната така ми закажуваше, црвено не може пошто веќе е закажано. Ќе си гледаш на почеток на месец(6, 7) на мој термин кога ќе има термини за следниот месец и одма ќе си закажеш. Јас дур не закажав кај Јани отидов кај Нинослав во Систина, вака државно ја фалат и Елена.