Мене па на Гак еден медицински брат ми рече превентивно да боцкам подалеку од стомак, ради можни крварења. Од тогаш боцкам во бут, странично, погоре подоле, каде нема веќе модрици.
Прво го истиснуваш воздухот нели малку од течноста па боцкааш го повлекуваш малку шпирицот тоа е уствари аспирирање и ако нема крв значи не си погодила крвен сад и тогаш ја вбризгуваш течноста. На работа сум прва прилика да се ослободам ќе најдам некое видео соодветно и ќе ви го пуштам.
Некој прашуваше за исплата за рефундација за клексани. Пријатно изненадена, со брзина на светлината за десет дена ми пуштија пари, писмо немам уште, електронски сега ми стигна известување од банка прелив на пари. Така да проверете си
И мене предходниот пат кога поднесував многу брзо ми рефундираа сега овој пат цел месец скоро нема ништо
Јас минатиот пат месец и нешто чекав. Сега на 05.04 поднесов еве денес имам, провери си може ти пуштиле и тебе
Дали доставувате документи за рефундација откако ќе завршите со примање на клексан,јас отидов кај матичната да ја земам потврдата ми вика на крај кога ќе ги испримаш 30те клексани се дава потврдата дека сум завршила со примање за да доставам документи за рефундација.
Zdravo na site, sigurno predhodno e postaveno prasanjevo... no ve molam za odgovor i iskustvo. 10 nedela sum primm kleksani dali ponataka mozam da prodolzam so fraksiparine (istata funkcija ja imaat) ili mora kleksani. Nekoj dali pravel kombinacija od dvete. Pozdrav
Обично не се мешаат, како почнеш, така тераш. Ќе го прашаш тој што ти ја препишал терапијата, најсигурно. Мене ми рекоа да не мешам.
Како е во нога? Во кој дел боцкаш? Мене ми рекоа во нога повеќе болело од рака, а баш сакав да ги олабавам рацеве барем летово да не шетам со модрици
Бутовите горе странично. Кога седам делот сто е од страните сплескан. Надворешно. Фактички подолу од спојлерите, ама таа вертикала. Мислам се објаснив хаха. Ако има да штипнам мевце убаво не ме боли. Секој ден различно ме боли до душа. Под 90 степени помалце ме боли него под 45. Само првите 2 3 мл додека боцнам кожата ме боли малце.
Мене помалку ме болат во нога одколку во стомак. Имам исклучок некогаш до срце ме заболува ама многу ретко