Која недела си? До 30-та е дозволено да се прима Аспирин. И да не се мислиш, да си земеш штом ти препорачале.
Протоци на ехо се проверуваат. Аспирин зошто пиеш? Клексани не ти требаат ако димери и времињата ти се ок. Си имала ли претходно историја на спонтани, ризични бремености, мутации или сл? Ако да, тогаш оди на трансфузиолог. Али да ти е мирна глава види дали ќе најдеш термин кај Јани, секако трансфузиолог одредува доза. Јас би проверила пак крв после некое време. Ова со пецкањево ти е сугестивно.
Првата бременост ми беше супер, не ни памтам дали сум испитала некогаш димери. Пред две години имав ран missed, па како превенција го пијам од втор или трет месец. Да, во план сум да ги проверувам на две до три недели, не се покачуваат драстично, но сепак да ми биде мирна душата. Инаку не сум од Скопје. Плус ми открија и гестациски дијабетес на почетокот на месецот. А за тие "грчењата" во ногата мислам дека ми се навистина сугестивни, некако последниов месец се' некоја анксиозност ме фаќа. Си велам, тромб не поминува без некој видлив симптом.
Јас додека се боцкав во стомак имав крварења,можеби е коинциденција,незнам,сега и јас се боцкам во нозе.
Што мислите за резултатот,се боцкав клексани само,сега ми уклучи плус аспирин секој 2 ден.18 недела сум.
Не би знаела да ти кажам, времињата мене ми се пониски од твоите, а димерите повисоки. Ама сум немала консултација со трансфузиолог до сеа. Ќе идам на 9ти кај Јани. Каде беше ти?
Исто и мене баш пред некој ден постирав, повисоки димери и пониски времиња од ова и ми уклучи др ивф што правев плус аспирин преку еден ден и контрола за три недели. Клексан си примам од пред трансфер
Здраво феминки, за много години нека ни е празникот. Имам едно прашање почнав да примам клексани и пролутекс но од клексаните многу големи модринки ми излегуваат дали и на некоја од вас истото му се дешава или организмот не ми ги поднесува?
Излегуваат цело време. Еве јас веќе 6-7 месеци се боцкам и рацете ми се партал. Масирај со хепатромбин 3-4 пати на ден, ги потсмирува
Dali ako na izvestaj vi pisuva 30 kleksani, moze da kupuvate na primer dva pati po 15 kleksani, i na kraj da gi odnesete site fiskalni so eden ist izvestaj u fond?
Значи овие со рефундирањето не се нормални поднесов на 18 март уште не ми исплатиле ништо. Се јавив на тој телефонот таа една дрска ми вика следи си на сметка по некој ден пак се јавив среќа друг се јави провери во систем одобрени се чекај тоа беше пред две недели. Е сега незнам што да правам дали да одам во фонд лично дали да се расправам незнам. Не е нормално мај уште малце е