Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. Bebee1

Bebee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    611
    Им пишав маил ми одговорија замисли, што не очекував и божем за 5 до 7 дена ќе имало исплата ај да видиме

На Dea** му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Женски, немаше во мојот град никаде Клексани од 0.4, па ми дадоа некои шпански Enoxiparina Rovi. Истите се, барем истото дејство дали го имаат? Ги користи некоја?

3. Bebee1

Bebee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    611
    Исти се

4. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Не печат како Клексаните.

5. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Женски дали Клексаните може да се купат без рецепта? Од болница ми пишаа само 7, наводно не смееле повеќе, а матичниот ми препорача да примам 10.

6. Мm222

Мm222 Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    37
    Може, мене ми даваа само со извештај за примање клексани. Во некои аптеки си правеа копија од извештајот, во некои ни тоа

7. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Кај мене во извештајот пишува само 7 дека треба, ама се надевам дека ќе ми дозволат да купам уште три.

8. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    14.069
    Пробај во Виола аптеки ако успееш да најдеш, таму не бараат извештај.
    И ако најдеш некаде пиши да знаеме каде има :)

9. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Не сум од Скопје и овде ги имаме само во една аптека во цел град.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.173
    Дали клексаните се рефундираат само со рецепта од матичен? Имам Извештај од доктор од болница кој ми ги пиша, ама сестрата кога го заверував ми рече овие нема да ти ги рефундираат ако ги земеш, мора од матичен да ти ги препише.

11. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.224
    Допаѓања:
    2.870
    Баш ги признаваат од доктор што е на болница, од матичен гинеколог не.
    Јас со извештајот одам кај матичниот ми издава рецепта пример ако ми е извештајот од 60 дена со по еден клексан на рецептата има напишано 60 клексани. Плус ми дава 60 рецепти на сите се потпишувам од позади и има таа тефтери се потпишувам и во нив како тие да ми ги ставаат ставаат клексаните а во неработни денови во брза помош.
    На крајот кога ќе ги завршам ми дава потврда за примени клексани од кај матичната плус потврдата од брза помош, рецептата од 60 клексани, извештајот и копија од трансакциска сметка па поднесувам во фондот се.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.173
    Ама пак со Извештајот одиш по рецепта кај матичен па во аптека да ги купиш?
    Јас не сум била кај матичен и немам рецепта само извештај од гинеколог од болница.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.224
    Допаѓања:
    2.870
    Јас имам другарка во аптека што ми чува клексани цело време и не носам ништо ама мислам со извештај даваат клексани. Секако за рефундација мораш да поднесиш и рецепта што ќе биде со ист датум од извештајот па мора да ја имаш и таа тогаш.

14. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.173
    И сега мене нема да ми го важат овој Извештај од денес ако земам рецепта во вторник и почнам тогаш да ги примам?

15. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.173
    А ако ги земам денес без рецепта исто нема да ми ги важат. Ништо не ми е јасно.

16. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.224
    Допаѓања:
    2.870
    Ќе го важат, клексаните треба да ги почнеш од денот на извештајот или после тоа само пред извештај не треба да ти бидат купени

На Bibi_23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.224
    Допаѓања:
    2.870
    Ако ги земеш од денес, фактички за денес и утре(неработен ден) треба да те внесат во брза помош дека си ги примила кај нив( јас се јавувам во брза помош им кажувам податоци ми даваат бројче и потоа во работен ден одам со бројчето ми даваат потписи) а матичниот да почне да те внесува од вторник во системот. За рецептата и не е возможно да ја земеш од кај матичен пошто не работи денес… по некоја логика:wasntme:

18. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.173
    Јас секако не ги почнав денес. Не ги купив зашто сестрата ми рече така. Муабетот ми е дали ако со Извештај од денес отидам во вторник кај матичен по рецепта и почнам тогаш да ги примам ќе
    сум ок за во фонд. Плус планирам дома да се боцкам зашто има кој, ќе може се кај матична така да завршам?

19. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.224
    Допаѓања:
    2.870
    Да да можеш да појдиш во вторник кај матичната таман ќе биде и јас некогаш земам порано извештај па ги почнувам подоцна клексаните. Инаку и јас дома сама се боцкам но регуларно во фонд ми бараат потписи као демек сум ги примала кај матичен и брза помош, еднаш заборавив да се јавам во брза помош да ме внесат и автоматски ми пропадна еден клексан за рефундирање.

На Bibi_23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Не ти треба рецепта. За рефундација треба извештај од специјалист (трансфузиолог или гинеколог од гак), фискална и сметкопотврда и извештај од матичен дека ти аплицирале. Сега вака читајќи се размислив за викендите, ама не сум барала извештај од дежурен, матичниот ми пишувал извештај за целиот период кога сум примала согласно извештајот.

На Dea** и V.N. им се допаѓа ова.